26.ncısı yapılan Kumluca Tarım ve Seracılık Şenlikleri ile ilgili seri bir şekilde yazmayı düşünüyorum. Burada yapacağım eleştiriler hiç kimseyi hedef almayacaktır. Eksikleri belirteceğim ve eksikleri ve çözüm yollarını önereceğim. Emeği olan herkesin emeğine saygısızlık yapmam. Çünkü bu işi hazırlayan arkadaşlar cidden çok özveri ile çalışıyorlar. Onların bu emeklerine saygısızlık etmek hiç mi hiç içimden gelmez. Burada yapacağımız yapıcı eleştiriler Gelecek yıllarda daha iyi olması için öneriler olacaktır.
KUMLUCA BELEDİYESİ HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU KONSERİ
Benimde Korist olarak bulunduğum Kumluca Belediyesi Halk Müziği topluluğumuzun 29.4.2025 akşamı Karatepe Atatürk stadında yapıldı. Öncelikle bu kadroyu size tanıtmak istiyorum.
ŞEF:İBRAHİM BİLGENOĞLU
SUNUCULAR:Müfide Şahin Uslu, Zeynep Çetinkaya Akküçük
MİNİ TİYATRAL OYUN GURUBU:Müfide Şahin Uslu, Zeynep Çetinkaya Akküçük, Özgür Aktaş, Recep Altun
SAZLAR BAĞLAMALAR: Murat Ant, Orhan yayık, Ahmet Karaöz, Yenal Yaylalı,
KOPUZ: Serdar Öğünç, KAVAL: Hikmet Çalışkan, GİTAR-CÜMBÜŞ: Utku Gürbüz
RİTİM SAZLAR: Yüksel Bilgenoğlu, Seda Çeken, Hüseyin Darıyemez
KORO VE SOLİSTLER Ayşegül Akyüz, Ayşen Oflaz, Bahriye İlhan, Döne Afşar, Elife Demirci, Emel Kozaklı, Esin Ulutürk Güleç, Gülcihan Eker, Güneş Sarı, Hürriyet Altun, İnci Gürbüz, Jülide Karakaş Kuralay, Kübra Avcıoğlu, Leyla Kanat, Mehmet Salih Yetkiner, Necla Akboğa, Nermin Say, Nesrin Çiy, Özgür Aktaş, Recep Altun, Selcen Erdoğan, Semiha Yılmaz, Serkan Acarbulut, Serpil Ant, Sultan Yayık, Şule Şakar, Tuğba Özcan, Turgut Eken, Tülay Erdoğan, Yüksel Bilgenoğlu, Zeynep Çetinkaya Akküçük, Murat Ant, Orhan yayık, Ahmet Karaöz, Yenal Yaylalı
TEKNİK EKİP:Cezmi Tuncel
YÖRESEL KOSTÜM DESTEĞİ:Aytekin Cumhur Çakmak
TANITIM VİDEOSU:Derya Pınar Akyazgan
HALK OYUNLARI VE MODERN DANS:Afşar Kültür Sanat ve Ekrem Şakar
Bir aylık bir sürede haftada 2 gün çalışmaya Yazır köyünden Finike ye kadar yerlerden gelerek bu konseri hazırlayan koro ailemiz üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Nice konserlere.
Ama burada üzüldüğüm noktalar var.
ATATÜRK Stadında ilk böyle bir etkinliği yapan biz olduk. Bizim durumuza uygun bir sahne ve ses düzeni yoktu. Sonradan öğrendim bu sahne ve ses düzeni büyük sanatçılara göre yapıldığı idi.
Ben sahnede olan birisi olarak kendimi çalışma merkezinde zannettim. Seyirciyi göremiyorum, Mikrofon ayarları zayıf, Konserde türkü geçişlerini hızlı yapalım diye sanatçı ve türkü sunumu yapmadık. Çalışmalarda ise bundan daha hızlı geçiyorduk.
Bu konudaki önerilerim;
Eğer o sahne ve ses düzeni Büyük sanatçılar için yapıldıysa, sahne onların olsun bize de uygun bir sahne yapın. Örneğin: Son yıllarda bu tür etkinlikler Cumhuriyet Meydanında yapılıyordu. Yine de orada yapılabilir.
Eskileri bir incelersek bunların hepsini çözeriz. 26 ncı şenlik olmasına rağmen hiç tecrübemiz yok.
- Belediyemizde bu işleri yapacak bir eleman görevlendirilir ise, eskilerde incelenerek tecrübelerden yararlanılır.
- Lafı biraz uzattık. Biz eski Karatepe stadında sahnenin TIR vagonu olduğu dönemlerde de etkinlikler yaptık.(Halk oyunları, ses yarışması, Koro, Eski köy düğünü ve orta oyunları gibi)
Amacım başta belirttiğim gibi eksikleri göstererek geleceğe katkıda bulunmaktır. Yoksa Belediye personeli özveri ile çalıştılar. Bu özverinin en önemli örneği; Kucağındaki küçücük yavrusu ile o sahalarda koşturup görev yapan Belediye Kültür Müdürümüz Beyza Çelik kızımızı ayrıca kutluyorum. Kendisine sorduğumda “hiç yorgun değilim benim görevim bu” diyordu. Yani Kültür Müdürlüğü ile Anneliği bir arada yürütüyordu. Beyza kızımız nezdinde Tüm belediye personelini de candan kutluyorum. Emeklerinize sağlık.
AYRICA ÇALIŞMALARIMIZDA KORO AİLEMİZİN BİR PARÇASI OLAN GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞANIMIZ FATİH ÇANDIR’A KOROMUZ ADINA AYRICA TEŞEKKÜR EDİYORUM.
HOŞÇA KALIN, DOSTÇA KALIN, EĞİTİM VE SAĞLIKLA KALIN…