Geçen yazımda İlçemizin mevcut eğitim durumunu yazmıştım. Bu yazımda da eksiklik ve fazlalıklarımı yazacağım.

1- Mavikent Mahallesi 75. Yıl ilkokulu yanına küçük bir bina yapılarak Ortaokul yapılmıştı. Ortaokul İmam-Hatip Ortaokuluna çevrildi. İlkokul Binası ise çürük olduğundan yıkıldı. Bu okullarımız ikili eğitim yapmaktadır. Buraya ya siyasilerimiz bir ödenek almalı yada bir hayırsever bulunmalıdır.

2- Kumluca Spor lisesi: Bu güzide okulumuz Halen prefabrik bir binada eğitime devam etmektedir. Aralık ayındaki afette ilçemizi ziyaret eden Cumhurbaşkanımızın söz verdiğini söylemişlerdi ama hala bir ses yok. Buraya da ya siyasilerimiz devletten bir ödenek almalı ya da bir hayırsever bulunmalıdır.

3- Atatürk İlk-Orta okulu için yeni bir bina inşaatı devam etmekte olup; inşallah önümüzdeki yıl eğitime açılır.

4- Cumhuriyet – Mimar Sinan ilk-orta okulları çok kalabalık bir durumda eğitim vermektedir. Bu okullarımız içinde bir çare bulunmalıdır.

5- Okul Spor salonları : İlçemizde Sosyal Bilimler Lisesi ve Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Spor salonu bulunmaktadır. İlçe Merkezinde ve Temel Eğitim Mahallesindeki Okullarda hiç salon yoktur. Buralar en çok öğrenciye sahip okullardır. Örneğin. Temel Eğitim Mahallesinde 1500 civarında öğrenciye sahip yan-yana 4 okulumuz vardır. Burada boş sahada vardır. Buradan aynı zamanda Ziya Gökalp Ortaokulu, Anaokulu ve Fen Lisesi de bazı etkinlikler için yararlanabilirler. Bu durumda 7 okul olur.

Kumluca Merkezde Mimar – Sinan ve Cumhuriyet İlk- Orta okullarının 1500, Gül - Çetin Kaur  Anadolu Lisesinin 750 civarında öğrenci kapasitesi var. Buralara en azından merkeze ve Temel Eğitim’e birer salon olmalı.

6- Yüksek Okul ve Fakülte Öğrencilerimiz için yıllar önce bir KYK yurdu söylenmişti. Yeride hazırdı ama hala bir ses çıkmadı.

Bundan hariç olan eksiklikleri ve fazlalıklar ile güzellikleri ilerleyen zamanlarda tekrar

yazacağım.

               Sık sık insanlardan soru aldığım bir konu var. Kumluca Anadolu İmam-Hatip Lisesine yapılacak ödeneği Spor Toto teşkilatı tarafından karşılanan spor salonu. Şubat ayında iki defa yazmıştım. İkinci yazımdan sonra Değerli dostum Köylüm Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal Kardeşim Ziyaretime geldi. Çok verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Bu salonun  İmam-hatip lisesine alınması olayını okuduğu okula bir hizmet olarak yaptığını söyledi. Bu konuyu takdir etmemek elde değil. Keşke elinde imkân olan insanlar okudukları okullara destek olsa. Bende iki yıl Okuduğum Okul olan Cumhuriyet İlkokuluna 248 sayfalık “YÜZÜNCÜ YILINDA KUMLUCA CUMHURİYET İLKOKULU 1921-2021” isimli kitabı hazırladım ve basıma hazır halde okulumuza verdim. Okulumuz kitabı bastırdı ve okula bir gelir elde etmeye çalıştı.

               Burada en üzüldüğüm olay bu salonun yapılacağı yer. Mevcut bu gün 500 bin Liraya yaptıramayacağımız yepyeni bir tesis yıkılacak ve yerine yapılacak.

               Halbuki 6831 sayılı Orman Kanunu 17 nci maddesi değişik üçüncü fıkrasında “ Devlete  ait sağlık, eğitim, adli hizmet ve spor tesisleri ile ceza infaz kurumlarının ve bunlarla ilgili her  türlü yer ve binanın Devlet ormanları üzerinde bulunması veya yapılmasında kamu yararı ve zaruret olması halinde, gerçek ve tüzel kişilere bedeli mukabilinde Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilebilir. Devletçe yapılan ve/veya işletilenlerden bedel alınmaz.”  Denilmektedir. Okulumuzun yeri de bu şekilde alınmıştır. Okulun etrafında yer yoksa Ormandan alınabilir.

                

-        İhtiyacı olan yerler varken ihtiyacı olmayan yere böyle bir tesisi hele yepyeni mevcudu yıkarak yapmak mantıklı değil.

-        Bir zamanlar bir arkadaşımız bize spor toto nun kumlar olduğunu söylemişti. Kumar parası ile Bu güzide İmam hatip Lisemize tesis yaptırmayalım.

-        Bu durumun Kul hakkı olduğunu düşünüyorum ben. Sorduğum değerli din adamları da böyle diyor. Buna daha çok örnekler verebiliriz.

Bu olaylardan sonra Beni ziyaret eden ve fikrini söyleyen Erol Uysal Kardeşime çok teşekkür

ediyorum en azından fikrini beyan etmiştir.

               Ama üzüldüğüm bir olayda toplumun fazlaca olduğu bir yerde bir arkadaşımız benim durduğum yere geldi. Selam almaya hazırlandım Ama Allah’ın selamını vermedi. Ben büyüklerimden aldığım terbiyede SELAM ALLAH’IN KELAMIDIR, VERİLİRDE ALINIRDA.

               Biz gazeteciler Eleştiri yazıları yazarız. Bizde insanız bazen hatalı olabiliriz. Hatalı noktaya eleştirdiğimiz insanlar doğrusunu yazar               bizde yayınlarız. Eğer hatamız varsa sizlerin huzurunda özür dilemeyi de biliriz.

               İnsanların birbirine darılmadığı, dostça ve adaletle yaşadığı bir ortamda yaşamak dileği ile..

HOŞÇA KALIN DOSTÇA KALIN EĞİTİMLE KALIN….