Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun katılımlarının gerçekleştiği 2.Uluslarası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’nde açılan Kumluca Belediyesi standında; Kumluca’da yetiştirilen birbirinden lezzetli ve taze sebzelerle birlikte coğrafi işareti alınan Beydağı fasulyesinin de tanıtımı yapıldı. Ayrıca stantta yörede yetiştirilen meyvelerle hazırlanan reçeller, kurutulmuş meyveler ve Kumluca’nın simgesi domateslerle hazırlanan soslar da sergilendi. Kumluca Belediyesi standını ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca domatesini tanıttı.

Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (6)-1

Festivalde birbirinden lezzetli workshoplar gerçekleştiren MasterChef programının jüri üyeleri Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’ya ayrıca Gelinim Mutfakta programının sunucusu Nursel Ergin’e Kumluca’ya ait yöresel lezzetlerinin yer aldığı ikramlar hediye edildi.

Festivalde Kumluca Belediyesi standına katılım oldukça yoğundu. Ziyaretçiler, özellikle Kumluca domatesinin tadının ve kokusunun çok güzel olduğunu, yemeklerinde kullandıkları Kumluca domatesinin ayrı bir lezzet verdiğini belirtti. Kumluca Belediyesi tarafından stant ziyaretçilerine bahçelerinde veya balkonlarında yetiştirebilecekleri domates fidesi ve aşevinde hazırlanan domates sosları hediye olarak ikram edildi. Ziyaretçiler, stanttan son derece memnun bir şekilde ayrıldılar.

Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (1)-2

Ayrıca zengin görseller ve tarifler eşliğinde, yöresel Kumluca yemeklerinin tanıtıldığı broşürü de inceleyen ziyaretçiler, yöre yemekleri hakkında bilgi sahibi oldular. Kumluca Belediyesi standına gelen ziyaretçiler, taze meyve ve sebzelerin yanı sıra sadece Kumluca yöresinde yetişen Beydağı fasulyesi alışverişlerini de yapabilmeleri için Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca’ya davet edildi.

Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (2)-1Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (3)-1Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (5)-1Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (7)-1Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (9)Kumluca Food Fest Gastronomi Festivali’nde (8)-1

Editör: Gökhan TEMEL