Merhaba sevgili okuyucularım 2023’ ün son yazısı ile sizlerleyim.

2023 yılı sizin yaşamınızda neleri hatırlatıyor?

Yaşamınıza yeni giren bir sevgili, eş, arkadaşlık, iş, yeni sorumluluklar, hastalık, sağlık, mutluluk mutsuzluk, ölüm kayıp yas ve binlerce duygu ve davranış söyleyebiliriz. 

Ülkemiz ve dünya da olan binlerce iyi ve kötü haberlerle karşı karşıya kaldığımız bir yıl oldu savaşların büyük doğa afatlarının yaşandığı bu dönemde  insanların psikolojik, sosyal, kültürel, ekonomik anlamda yıprandığı bir süreç yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. 

Ülkemizde yaşanan 6 Şubat depremi ve sonrasında yaşananlar ülkemiz insanları için travma yaşadığımız süreçlerdi ve izleri uzun süre devam edecek bu süreçte bizler ilk şok anında aldığımız haberlerle öfke, birliktelik, acı, çığlık, göz yaşlarımız akarken beton altından canlı çıkmayı başaran insanlara sevinç duyup onlara yardım edenlere büyük bir minnet duygusu içindeydik içerisindeyiz hala orada yaşayan o kokuyu, o korkuyu, o toz dumanı yaşayan ve yaslarını anlatacak tek bir yakını bile olmayan insanlar var ve onlar için ülkece elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız. Bunun yanında biz psikologlar olarak burada yaşayan insanlara her daim psikolojik destek vermeye çalışıyoruz ve diğer uzman ( doktor, mühendis, öğretmen ve diğer tüm uzmanlar) kendi alanlarında çalışıyor.


Bu yaşananlardan hepimiz ders almak zorundayız. Herkes işini iyi yaptığında fay hattı üzerinde inşaat çalışması ona göre yapılıyor olacak. 

Kimseyi yargılamadan suçlamadan herkes üstüne düşen görevi yaptığında dünya daha iyi güzel bir yer olacak. 

Ben ne yapabilirim demeyin elinizdeki kağıtları ya da şişeleri yere atmak yerine geri dönüşüme atmak sizin bu dünya için yapabileceğiniz en güzel şey. 

Diyorum ki herkes kendi üstüne düşen görevi yapsın insan güzelleştikçe iyileştikçe dünya da güzelleşecek.

Yeni yıldan beklediğimiz tüm iyi dileklerimiz güzellikle, sağlıkla, sevgiyle, huzurla, barışla gelsin.

Sevgiyle kalın.

Klinik Psikolog Gülsüm Bircan