Sloganı “Kumluca Adrasan’ı Keşfediyor” olan etkinliğimizi 9 Ocak 2016 Cumartesi günü gerçekleştirdik. Konu ile ilgili düşüncelerimi yazmadan önce 25 Aralık 2014 günü “Haber Vizyon” gazetesi için yazmış olduğum köşe yazısının bir bölümünü buraya almak istiyorum;

“Kumluca Belediyesi tarafından halkımıza yönelik birçok kültürel, sportif, eğitsel, sanatsal… vs dallarda aktiviteler organize ediyoruz. Belediyemiz Spor Müdürlüğü öncülüğünde dünyanın cennet köşelerinden birisi olan Kumlucamızın güzelliklerini, güzel insanlarımızla buluşturmayı hedefleyen her ay bir doğa yürüyüşü yapmayı planlıyoruz. İlkini 25 Ekim 2014 tarihinde Sarnıç Tepesine düzenlediğimiz Cumhuriyet yürüyüşü ile başlattık. İkincisi ise Antalya’nın Akdenizdeki en uç noktası olan Kumluca Mavikent Mahallesi Taşlık Burnunda ki Gelidonya Deniz Fenerine yapılan yürüyüşümüzdü. Organizasyona Kumluca Belediyesi öncülük etti, ancak Kumluca Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü, Okul Müdürlüklerimiz, Sivil Organizasyonlar, Moto Kros ve Tema Temsilciliği, sivil ve resmi tüm zevat destek verdi.

Amacımız;

• Kurumlar arası iletişimi ve dayanışma duygusunu geliştirmek,

• Hemşehrilerimizin, güzelliklerimizin farkına varmalarına katkı sağlamak, bilgi ve görgülerini arttırmak

• Temiz doğada spor yapmalarına, sağlıklarını korumalarına, aktivitenin verdiği sinerji ile toplumsal mutluluğumuza katkı sağlamak,

• Sivil hayatımızda ki dinamizmimizin açığa çıkmasına, sivil toplum organizasyonlarının kendilerini tanıtımına katkı sağlamak, şeklinde sıralayabiliriz…

Gelidonya Feneri tarihinde belki de ilk defa bu kadar kalabalık bir grubu aynı anda misafir etti. Hedefe ulaşan herkesin gözlerinden mutluluk hisleri gözlemleniyordu. Gruplar, doğa harikası bu mekandan çektikleri resimleri internet üzerinden ulaşabildikleri herkese ulaştırmaya çalışıyordu. Mütevazi kahvaltının da tadı bir başka oldu. Geziye katılan güzel insanlarımızın hayat kesitlerinden anlatabilecekleri güzel bir anı olarak fenerden ayrıldığımızda, ekip geride doğayı kirletecek atık bırakmadı.”

“Gelidonya” kelimesinin yerine “Adrasan” yazdığımız zaman aynı duyguları yaşadığımızı söyleyebiliriz. Bir yılı aşkın bir süre önce başlattığımız “Kumluca Keşfediyor” organizasyonlarına ilginin artarak devam etmesi doğru bir iş yapıyor olduğumuzun en iyi göstergesidir.

Adrasan’da Muhtarımız, Meclis Üyelerimiz ve Halkımızın davul-zurna ile konukları karşılamaları, çoşku ile yürüyüşe katılmaları ve ayrıca kahvaltı programında misafirperverliğin zirvesini göstermeleri ziyaretçileri çok mutlu etti. Herkese teşekkür ediyoruz.

“Adrasan İmar Planı”

Dünyanın doğa harikası, cennet köşemiz Adrasanımızın sağlıklı gelişmesi ve insanlarımızın daha mutlu olmaları açısından en önemli sorun imar planı ve onun uygulanabilir hale getirilmesidir. 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca onaylanan İmar Planlarının 1. Etabı “Askıya” çıktı. Askı süresi bitiminde 18 uygulaması ile imar planını uygulanabilir hale getirmek için mülk sahipleri ile beraber çalışma yürüteceğiz. Nasip olursa en kısa süre de önemli aşamayı geçeriz diye düşünüyorum.

Gönlünüzce huzurlu ve sağlıklı günler geçirmeniz dileklerimle… Hoşça kalın. 14.01.2016