2019 yılını geride bıraktık 2020 yılına girdik. 2020 yılı inşallah bölgemiz ve ülkemize hayırlı olur. Ama ben İlçemiz için pek ümitli değilim. Aslında 2020 yılının ilk yazısında çok fazla yazmak gelmiyor içimden ama yine de biraz zerzeniş de bulunayım diyerek başlıyorum yazıma.

Yazıma neden 2020 ye sahipsiz giren kumlucam dedim. 2019 yılında İlçemizde yerel iktidar değişti. Genel iktidarda bunu bir türlü azmedemiyor sanırsam. Neden böyle düşünüyorum. Günlerdir yazdığımız bir Halk Eğitim Merlezi Konumuz var. Kumluca Eski Belediye işhanı 4 ncü katta bulunan haşlk eğitim Merkezi yeri Belediyeye ait. Belediye burayı boşalttırıyor. Belediyenin burayı boşalttırma talebi en tabii hakkıdır. Ona karşı falan değilim. Ama beni üzen en büyük nokta. Bu işlemin Belediye Başkanının Halk Eğitim Merkezi Müdürüne kızarak bu işi yapması. Bunu da nereden çıkardın diyeceksiniz. Sayın başkan Eğitim üst yetkililerine Yusuf Tekdemir’i o görevden alın bu iş tamam diyor.

Başkan Halk Eğitim Merkezi'nin çıkarıyor. Tabi burada Halk Eğitim Merkezini çıkarmak Belediyenin hakkıdır. Ama önemli olan Yusuf tekdemir'in değil halkın cezalandırılması dır.
Halk Eğitim Merkezi bir kiralık yer buluyor şehrin merkezinde oraya taşınacak taşınması için bazı prosedürler gerek bu prosedürler de hazırlanıp üst makamlara sunuluyor. Fakat İl Milli Eğitim Müdürüne takılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü halen bu işlemi Ankara'ya aktarmıyor bu iş çok uzun sürer onun için hemen bu Kurumu taşıyın diyor.

Kurum nereye taşınacak Kumluca merkezin 6-7 kilometre yukarısında temel eğitim Mahallesi'ndeki Meslek Lisesi'ne taşınacak insanların nasıl sıkıntıya düşeceğini geçtiğim yazılarda yazmıştım ona şimdi girmeyeceğim. Burada Artık kime iş düşüyor iktidar partisi yetkilerine üşüyor iktidar partisi gördüğüm kadarıyla bu işe pek destek olmuyor Neden olmuyor tahminime göre Kumlucalılara belediyeyi bir başka partiye vermenin cezası kesiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Belediyede iktidar olursa işte belediye böyle olur dercesine.

Yoksa bu işler bir telefon kadar çabuk günümüz teknolojisinde.
Birde kısa değerlendirme yapıp yazımı tamamlayacağım. Dedim ya uzun yazmak gelmedi içimden. İlk Sözüm Milli Eğitim yetkililerine.

Sayın Kumluca Kaymakamımız ve Milli eğitim yetkililerimiz Halk Eğitim Merkezi ni Temel Eğitim Mahallesine taşımak yerine merkezde bazı çözümler bulunabilir. Ucuza gidip birileri sevinsin diye hareket etmeyelim.

İkinci sözüm İktidar partisi yetkililerine kıymayın Kumlucamıza. Halk Eğitime olduğu gibi Bir yıl önce ihalesi iptal edilen Kumluca Devlet Hastanesinin İhalesini tamamlatın. Mevcut Hastane Koalisyon Hükümeti zamanında tamamlanmıştı. Ek binayı da siz yapın bir eseriniz olsun. Bunun gibi komşu ilçelerin aldığı hakların birazını da biz alalım.

Üçüncü sözüm Belediye Başkanımıza. Birilerine kızarak Halkı cezalandırma. Göreve geldikten sonra Belediyeye ait olan bütün yerleri boşalttın. Bende oralarda belediye birşeyler yapacak diye düşündüm ama hayal kırıklığına uğradım. O binaların hepsi boş duruyor. Belediye binasının içindeki boş tadilatları bırak biraz dışarıya bak.

2020 YILINDA DAHA REFAH BİR KUMLUCA DİLEKLERİMLE
HOŞÇA KALIN DOSTÇA KALIN.

Turgut EKEN