Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Ocak ayı Meclis Toplantısı, KUTSO yeni hizmet binasında Meclis Başkan Yardımcısı Ömer Özaltın Başkanlığında yapıldı. Hizmet Binasının üyelere verilen hizmetin kalitesinin arttırılması adına çok önemli olduğunu belirten Meclis Başkanı Özaltın, yeni hizmet binasının KUTSO üyelerine ve bölge halkına hayırlı olması deliklerinde bulundu.

Meclis görüşmelerinin ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, “Eğitim salonları, toplantı salonları, sergi salonu, arşiv ve çalışma alanlarıyla modern bir hizmet binasını bölgemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Planladığımız fakat odamızın daha önceki fiziki durumunun izin vermediği birçok projeyi bu binada rahatça gerçekleştireceğiz. Üyelerimizin KUTSO’dan gururla bahsedeceği bir çalışma anlayışıyla 2018 yılında birçok proje ve çalışmayı yeni hizmet binamızda bölge halkımıza sunmayı amaçlıyoruz.

2018 SEÇİM DEĞİL GEÇİM YILI OLSUN
2017 yılında tüm dünyada ve özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafyada birçok sıkıntılı olay yaşandı. Yaşanan bu sıkıntılı süreçte ülke ekonomisinin etkilenmemesi adına hükümetimiz tarafından sağlanan teşvik ve destekler odamızın da koordinasyonu ile işadamlarımıza ulaştırıldı.

Fakat 2019 yılında yapılacak olan seçimler ile ilgili erken seçim söylentileri ciddi maliyetler ve krediler ile yatırım yapan işadamlarımızı tedirgin etmektedir. Batı Antalya’nın ekonomik gücünü temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olarak kesinlik erken seçim istemiyoruz. Seçimler belirlenen seçim takvimine uygun olarak 2019 yılı Mart ayında yapılmalıdır. 2018 yılı ekonomik yatırımların sürdüğü, endişenin olmadığı bir yıl olmalı, seçim değil geçim yılı olmalıdır.

TARIM VE TURİZMDE DESTEKLER DEVAM ETMELİ
Bölge çiftimiz henüz sezona yeni başlarken yaşanan doğal afetlerden ciddi zarar gördü. Üzerine medyada sorumsuzca yayınlanan haberler ile yüksek enflasyonun suçu yine çiftçimize yüklendi. Coğrafyada yaşanan çatışmaların ve uluslararası siyasetin etkilediği turizm sektörümüzde ise durum zaten pamuk ipliğine bağlı.

2018 yılında hükümetimizden tarım ve turizm alanında Antalya’ya ayrı bir önem göstererek teşvik ve desteklerini arttırarak devam ettirmesini bekliyoruz” dedi.