D S C 7512D S C 7460D S C 7456D S C 7450D S C 7446D S C 7439Mimar Sinan Ortaokulu, 2023-2024 eğitim öğretim yılının son karne törenini İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir'in de katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirdi. Törene Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu,Kumluca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erkan Özgür, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, İlçe Spor Müdürü Erol Koca, İlçe Müftüsü Bedir Aydın, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, MHP İlçe Başkanı Ömer Tekin, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende önce protokol üyeleri 5A sınıfına girerek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Karne dağıtımının ardından okul bahçesinde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, yaptığı konuşmada öğrencilere başarılar dileyerek, "Sizden ricamız derslerinde zayıfı bulunan öğrencileri incitmek yerine, onların neden başarısız olduklarını anlayarak ortak çözüm üretmeleridir. Unutmasınlar ki karne sadece öğrencinin değil aynı zamanda velilerinde karnesidir." dedi.

Erdemir Öğretmenlere de Teşekkür Etti

Törenden sonra öğretmenlerle de sohbet eden İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, öğretmenlere emekleri için teşekkür ederek, yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilediler.

15.340 Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki resmi ve özel okullarımızda öğrenim gören toplam 15.340 öğrenci bugün karne heyecanını yaşadı. Bu öğrencilerimiz, yıl boyunca yaptıkları çalışmaların meyvelerini bugün toplamışlardır. Bu duygu ve düşüncelerle yaz tatiline giren sevgili öğrencilerimize bol bol kitap okumaları, güzel bir dinlenme dönemi geçirmeleri ve 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı tarih olan 9 Eylül 2024 Pazartesi günü güçlü bir enerjiyle hazır olmalarını temenni ediyorum. Kumluca olarak sahip olduğumuz güçlü eğitim kadromuzu da ilçemizde yıl boyunca yaptığımız başarılı çalışmalardan dolayı kutluyorum. Bu vesile ile değerli öğretmenlerimize de güzel bir dinlenme dönemi diliyorum." dedi.

Törende, karne heyecanı yaşayan öğrencilere ve velilerine keyifli bir yaz tatili geçirmeleri dilenirken, yeni eğitim öğretim yılında da başarılar temenni edildi.

Editör: SİNAN ÇEVİREN