Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Belediye Başkanı Davut Aydın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi'nde depremde hayatını kaybedenlerle, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup Fatiha okundu.Gürhan ADANA - Yenişehir Memleket / BURSA (İGFA) - Bursa Yenişehir Belediye Meclisi'nde konuşan Belediye Başkanı Davut Aydın, "Şehit olanların Allah mekânlarını cennet etsin, sağ kalan yaralılara şifa versin, psikolojik olarak yıpranan kardeşlerimizin de Allah yardımcısı olsun. Hayatını kaybedenler ve tüm şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum, ardından da Fatiha okuyalım" dedi.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde deprem bölgesine yardım çalışmalarını değerlendiren Başkan Aydın, Yenişehirlilere yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Aydın, Yenişehir olarak ilk 5 saat içinde 5 tane tırı Bursa AFAD'a teslim ettiklerini ifade ederek, "Tırlarda gıda, yiyecek ve giyecekler vardı. Yenişehir halkına çok teşekkür ediyorum. Yenişehir halkına duyarlılığından ötürü tebrik ediyorum. Toplamda 47 tırımızı deprem bölgesine gönderdik. Tamamı AFAD üzerinden gitti. İlk etapta 17 personelimiz sonraki günlerde 2 inşaat mühendisi ve şoförümüz de gitti. Şu an 2 personelimiz var bölgede. Enkaz bölgesinde çalışıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: igf