Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nda işadamları Kahramanmaraş’ta 7.8 ve 7.5 büyüklüğünde depremde zarar gören depremzedeler için bir araya geldi. İş adamaları yarım saatte; 21 M2 içinde banyo tuvaleti bulunan bir adet fiyatı KDV dahil 53 bin 960 TL olan 40 adet konteyner ve 415 bin TL bağışta bulundu.  

WhatsApp Image 2023-02-14 at 17.37.03 (1)

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, depremde zarar gören vatandaşlarımızın barınma sorununa çözüm bulabilmek amacıyla “Konteyner Kent” kurmak için kampanya başlatıldı.
Düzenlenen kampanyanın duyurulması ve ilk bağışların toplanması amacıyla KUTSO Kumluca Hizmet Binası Toplantı Salonunda bir toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen, Meclis Başkanı Menderes Oktay, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Kumluca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, hal dernek başkanları, basın mensupları ve iş adamları katıldı.

WhatsApp Image 2023-02-14 at 17.37.03

KUTSO Başkanı Fahri Özen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda depremde zarar gören vatandaşlar için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. 
Tüm çabalarının depremde zarar gören vatandaşlarımızın hayatlarını devam ettirebilecekleri imkanları onlara sağlamak olduğunu belirten Fahri Özen şöyle dedi;
“Ülke olarak büyük bir felaket yaşadık. Yaşadığımız felaket o kadar büyük ki dünyanın en güçlüsü olarak anılan ülkelerin bile böylesi bir felaketin altından kalması kolay değil. Böylesi güç bir durumdan çıkabilmenin tek çaresi ülke olarak dayanışma içerisinde, el birliği ile yaraları sarmaya çalışmak.Bugün Batı Antalya’nın iş camiası olarak neler yapabileceğimizi değerlendirmek için biraraya geldik. Biz KUTSO olarak afet bölgesindeki vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir Konteyner Kent projesi başlattık. Şartlı bağış hesabı açıldı. Buradan topladığımız miktarla 100 konteyner alma hedefimiz var. AFAD’ın uygun gördüğü bir yere kurulacak. Siz değerli iş insanlarımızın da desteğini ve yapabileceğimiz çalışmalar konusunda fikirlerini bekliyoruz.”

Toplantıya katılan iş insanları gerek afet bölgesinde gerekse Antalya’da bulunan depremzedeler için yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir belirttiler. 

Söz alan Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş: "deprem bölgesine meclis başkanını gönderdim. Bazı eleştiriler oldu fakat keşke bu afet Kumluca'daki sel afeti gibi olsaydı. Maalesef çok büyük bir afetle karşı karşıyayız. Ben devletimizin tüm imkanları ile orada çalıştığını görüyorum. İnşallah elbirliği devlet millet el ele bu işin altından kalkacağız. Allah’ım bir daha böyle bir acı yaşatmasın" dedi.

WhatsApp Image 2023-02-14 at 17.37.04

Depremde zarar gören ve Kumluca Belediyesi eski Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın misafiri olarak programa gelen Gaziantepli Mehmet Çoban söz aldı. Çoban: "Gaziantepliyim. Hüsamettin başkanın okuldan arkadaşıyım. Kumluca bana yabancı değil. Buradan tanıdıklarım var. Depremi çokağır yaşadık. Depremi yaşadık, aynı günün sabahında bir başka deprem. Bu yıkımları gördük. Irak Savaşı'ndan sonra Türkmenleri misafir etmiştik. Göç olayını daha önceden tecrübe edindik. 12-13 milyon bir nüfustan bahsediliyor. Bir iç göç durumu var. Birlik ve beraberliğimiz çok önemli. İç göç yaşanacak ilk tercih Akdeniz bölgesi olacaktır. Bir kısmı gelecek, bir kısmı geri gidecek. Bir kısmı da burada yeni bir yaşam kuracak. Elbet buda geçecek. Bizim en büyük kazanımımız sizlersiniz. Bu bize güç veriyor. İslahiye ve Nurdağı silinmiş durumda. Devletimiz mutlaka orada bir şehir planlaması yapacaktır. Hatay, Islahiye, Nurdağ,ı Pazarcık, Kahramanmaraş bölgeleri çok kötü durumda. Konteyner yaşam alanlarının şehrin yerinde çözülmesi daha doğru olur düşüncesindeyim. Bunu kesin söylüyorum biz bunun altından kalkarız" dedi.

Editör: SİNAN ÇEVİREN