Nurettin ARKAN/ISPARTA, (DHA)- ISPARTA'da bir ay önce çalınan traktör, jandarmanın takibi sonucu, kamyonla Şanlıurfa'ya götürüldüğü sırada bulunarak, sahibine teslim edildi.

Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Örenköy'de oturan M.Ş., jandarmaya başvurarak evinin önünde duran traktörünün çalındığını ihbar etti. Jandarmanın dedektifleri JASAT yaptığı araştırmada, traktörün 11 Şubat tarihinde sahibi evde olmadığı sırada Y.Ş. ve R.B. tarafından çalındığını tespit etti.

Soruşturma ve takip sonucunda traktörün Afyonkarahisar'da İ.K.'ye satıldığı, onun da Konya'da bulunan N.M.G.'ye sattığı tespit edildi. JASAT ekipleri araştırmalarının sonunda traktörün Şanlıurfa'da yaşayan H.D.'ye sattığını belirledi. Israrlı takip sonucu traktör bir kamyon kasasında Şanlıurfa'ya götürülürken şehir girişinde jandarma ekipleri tarafından ele geçirilerek sahibine teslim edildi. Traktörü çaldığı tespit edilen Y.Ş. ve R.B. yakalanarak tutuklanırken, traktörü satın alan ve satan diğer kişiler hakkında ise 'suç eşyasını satın alma ve kabul etme' suçundan adli işlem yapıldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha