Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilen Geleneksel Döşemealtı Yağlı Pehlivan Güreşlerine 56'sı başpehlivan yaklaşık 800 pehlivan katıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in ev sahipliğinde Yeniköy Stadı'nda düzenlenen müsabakaları, Antalya'nın yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından 7 binin üzerinde güreşsever izledi.

Müsabakalar öncesi güreş ağası seçildi. Döşemealtı güreşlerinin ağalık yarışını 307 bin lirayla son 2 yılın Güreş Ağası Osman Ali Avcı kazanarak ebedi ağalık unvanı kazanmış oldu. Ardından pehlivanlar çayırda hünerlerini sergiledi. Sezonun ilk güreşlerinin finalinde Kırkgöz Döşemealtı Belediye Gençlik ve Spor Kulübü güreşçisi Orhan Okulu ve İsmail Balaban güreşti. Zorlu mücadele sonunda Orhan Okulu rakibini eleyerek Döşemealtı güreşlerinin başpehlivanı oldu. İsmail Balaban'ın ikinci olduğu güreşlerde Hamza Köseoğlu ile Serhat Gökmen üçüncülüğü paylaştı. Başpehlivan Orhan Okulu'nun altın kemerini Belediye Başkanı Turgay Genç ile Antalya İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya taktı.

Döşemealtı Belediyesi ve Güreş Komitesi Başkanı Turgay Genç yaptığı açıklamasında, "Ata sporumuzu yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak ve güreşseverlere er meydanı heyecanını yaşatmak üzere bu yıl 12'ncisini düzenlediğimiz Döşemealtı Güreşleri, zor hava şartlarına rağmen, sporcu, seyirci ve protokol katılımı bakımından son derece başarılı oldu. Başpehlivanlığı, kulübümüz sporcusu Orhan Okulu'nun alması ayrıca alt boylarda ki güreşçilerimizin gelecek vaat eden performansları göğsümüzü kabarttı. Bu güzel organizasyonu hazırlayan tüm mesai arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim" dedi. DHA