Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, Atilla Konuk Tesisleri'nde haftalık değerlendirme toplantısı yaptı. Çalımbay, Adana deplasmanı sonrası dönüş yolunda trafik kazasında yaralanan taraftara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Adanaspor karşısında iyi bir maç kazandıklarını anlatan Çalımbay, maçın başından sonuna kadar takımın oyundan kopmadığını belirtti. Çalımbay, Adana deplasmanında çok iyi galibiyet aldıkları için futbolcularını tebrik etti.

"KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Medipol Başakşehir ile çok önemli maç oynayacaklarını vurgulayan Çalımbay, şunları söyledi: "Haftanın ilk maçı bizim için şunu ifade ediyor, Başakşehir maçını alırsak yukarı oynama iddiamızı devam ettireceğiz. Çok önemli kritik maç. Karşımızdaki takımı iyi tanıyoruz, biliyoruz. Beşiktaş ve Başakşehir bu sezon farklı kulvarlarda mücadele etti ve iyi bir yerdeler. Bizim açımızdan mutlaka kazanmamız gereken ve iyi şekilde bitirmemiz gereken maç. Ben takımıma inanıyorum. Böyle maç çok oynadık hiçbir şeyi şansa bırakmadık, kazanmak için maçın başından sonuna kadar her şeyi yapacağız. Taraftarımızın desteğiyle bu maçı kazanmak istiyoruz. Şu an üzüntülü taraftarımızı bu maçı kazanarak sevinmelerini sağlamak istiyoruz."

"KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ YERE GELDİK"

Antalyaspor'un kalan 5 maçı çok iyi yerde bitirip, Avrupa kupasına katılma isteğini ligin son haftasına kadar sürdürmek istediklerini anlatan Çalımbay, futbolcularına yürekten inandığını söyledi. Antalyaspor'da göreve başladığı ilk haftalarda ligi ilk 10 takım arasında en iyi yerde bitirmek istediği yönündeki sözlerini hatırlatan Çalımbay, "Şu anda belki kimsenin beklemediği iyi bir yere geldik. Nereden geldiğimizi unutmamak lazım. Şimdi Avrupa kupaları için oynuyoruz olur ya da olmaz ama olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

"HER MAÇA 3 PUAN PAROLASI"

Gazetecilerin 'Ligde kalan 5 maçta kaç puan kazanmayı hedefliyorsunuz?' sorusuna Çalımbay, şöyle yanıt verdi: "Çok güzel bir iskelet kadro oturttuk. her maça 3 puan parolasıyla çıkıyoruz. Benim oyun yapımdan kapanmayı ya da beraberliği kurtaralım düşüncesi hiç bir zaman olmadı. Kurduğum takımları ona göre kuruyorum, önde basan, kazanmak için oynayan. Kalan 5 maçı da galibiyetle bitirmek istiyoruz. Takım kim olursa olsun fark etmiyor."

MOTTA'NIN TAKIMDAKİ GELECEĞİ BELİRSİZ

Motta'nın uzun aradan sonra takımdaki yerini alarak Adana deplasmanında forma giydiğinin hatırlatılması üzerine Çalımbay, Brezilyalı futbolcunun kötü günler geçirdiğini anlattı. Bu süreçte Motta'nın takımdan ayrılmak istediğini belirten Çalımbay, "Motta ayrılmak istedi, izin vermedik. Kendine gelince antrenmanlara başladı. Motta sezon sonu kalır mı kalmaz mı bilmiyorum. Biz kalmasından yanayız. Motta hayata küsmüş birisiydi ve kendisinin ifadesi Brezilya'ya gidip bu sezon futbol oynamamaktı. Ben hiçbir şey yapacak durumda değilim, diyordu. Tekrar hayata döndü. Şimdi Motta kendine yön çizecek, karar verecek. Motta ile çalışmaya devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

FUTBOLCULARINA ÖVGÜ

Futbolcularının performansını değerlendiren Çalımbay, Celustka'nın defansın sağında başarılı görev yaptığını, El Kabir'in yüzde 60 performansla oynadığını ve daha iyi oynayacağını inandığını, Salih Dursun'un da çok başarılı olduğunu söyledi. DHA