1. Yoğurtla Birlikte Tüketilmemesi Gereken Besinler:

  • Balık, yoğurt veya ayranla bir araya gelirse sindirim problemlerine neden olabilir.
  • Yoğurtla asidik içeriğe sahip gıdalar, örneğin; sirke, koruk, teren ve turp, birlikte tüketilmemelidir.

2. Süt ile Beraber Tüketilmemesi Gereken Gıdalar:

  • Süt, diğer protein grubundan gıdalarla birleşmemelidir. Tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt gibi besinlerle birlikte alındığında vücutta toksik etkiler oluşturabilir.

3. Kırmızı Etle Tüketilmemesi Gereken Yiyecekler:

  • Tuzlanmış etlerin sarımsak ve sirke ile tüketilmesi önerilmez. Baş eti, keşkek gibi etli yemeklerin yanında nar ve üzüm gibi meyveler tercih edilmemelidir.

4. Soğanla Tüketilmemesi Gereken Besinler:

  • Soğanın doğal antibiyotik özellikleri nedeniyle, sarımsak içeren gıdalarla birlikte tüketilmemelidir.

5. Pirinçle Tüketilmemesi Gereken Besinler:

  • Pirinç içerikli yiyeceklerin yanında sirke ve sirke içeren gıdalar tüketilmemelidir. Örneğin; pirinç pilavı veya içli biber dolması ile sirke içeren yiyeceklerin bir arada tüketilmesi uygun değildir.

6. Meyvelerle Tüketilmemesi Gereken Gıdalar:

  • Şekerli gıdalarla birlikte meyve tüketmekten kaçınılmalıdır. Özellikle karpuz, kavun gibi meyvelerle bal, reçel, şerbet gibi şeker içeren gıdaların bir arada tüketilmesi vücudun şeker dengesini bozabilir. Ayrıca, balık yanında incir, ayva, kavun tüketmek ciddi hastalıklara neden olabilir. Erik, şeftali, kayısı ve nar meyveleri de bir arada tüketilmemelidir.

Sağlıklı bir beslenme düzeni için bu besin uyumsuzluklarına dikkat etmek, sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlayabilir.

Sağlıklı Beslenme İçin Dikkat Bu Besinleri Bir Arada Tüketmeyin (1)-1

Muhabir: Savaş KALABALIK