KAHRAMANMARAŞ merkezli Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından Muğla'da misafir edilen depremzedelerden 3 bin 700'ü barınma alanlarındaki revirlerde sağlık taramasından geçirilip, gerekli muayenelerinin yapıldığı bildirildi. Ayrıca 11 bin 384 depremzedeyle mobil sağlık hizmeti ekipleri bire bir görüşmesinin sağlandığı belirtildi.

Muğla Valiliği koordinasyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki yurtlara, kamu misafirhanelerine, otellere ve kendi akraba ile yakınlarının evlerine yerleştirilen depremzedelerin, geldikleri ilk günden itibaren kayıt noktalarında sağlık yönünden değerlendirmeleri yapıldı.

Barınma alanlarında sağlık personelleri ve 112 ekipleri ile 7 gün 24 saat sağlık hizmeti veren 5 revir kuruldu. Depremzedelerin ilk muayeneleri revirlerde yapıldı. Gerekli durumlarda ise hasta nakil aracıyla hastanelere sevkleri yapılıp, muayeneleri gerçekleştirildi. Düzenlenen reçeteler Muğla Eczacı Odası temsilciliklerine gönderilerek ilaçlar ile medikal malzemelerin revirlere getirtilmesi ve gönüllü eczacılar tarafından hastalara ulaştırılması sağlandı. Akraba ve yakınlarının evlerinde kalan depremzedelere de mobil sağlık ekipleri tarafından hizmet veriliyor.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, “Depremzedelerden 3 bin 700'ü barınma alanlarındaki revirlerde sağlık taramasından geçirilerek muayene edildi. 11 bin 384 depremzedeyle mobil sağlık hizmeti ekipleri bire bir görüşme sağladı. Kamu hastanelerimizin acil servis ve polikliniklerine bugüne kadar 5 bin 106 hasta başvurdu. Bu hastalardan 71'i servislere yatırıldı ve 65'inin tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Hastane acil servislerine başvuran depremzede vatandaşlarımıza ve onların ailelerine uygun zamanda gerekli psikososyal desteğin verilmesi amacıyla Krize Müdahale Birimi çalışmaları aktif hale getirildi" denildi.(DHA)

FOTOĞRAF

Kaynak: dha