Kumluca’da adaylar büyük ölçüde belli oldu.  Bütün adaylar Kumluca için düşüncelerini aktarıyor ve seçmene farklı yollardan ulaşmaya çalışıyorlar. AK Parti’nin adayı henüz açıklanmadı.

19 yıl Belediye Başkanlığı yapmış olan Hüsamettin Çetinkaya beraberinde AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer de, görevinden istifa ederek aday adayı oldu. Bu iki isim AK Parti kulislerinde öne çıkarken, Yusuf Evran yoğun çalışması ve diğer adaylardan farklı yaklaşımıyla dikkat çekiyor.

AK Parti’de ilk aday adaylığı başvurusunu yapan Yusuf Evran, tüm kesimlere eşit mesafede olacağını özellikle belirtiyor. Kumluca’da dağıttığı tanıtım kitapçığında, eski dönemlerin bütün belediye başkanlarına hizmetleri için minnettar olduğu ifadeleri yer alıyor. Yusuf Evran, siyasette alışık olduğumuz kutuplaşma yaklaşımından farklı olarak, her siyasi görüşten insanı kucaklama şiarını kuvvetli vurguluyor.

Kadınlara, yaşlılara ve öğrencilere yönelik destekleme ve hizmet gibi sosyal projelerinin, herkese eşit mesafede bir yaklaşımla sağlanacağını belirten Yusuf Evran’ı AK Parti aday olarak tercih eder mi bilinmiyor ancak verdiği mesajlar arzu edilen bütünleştirici içeriğiyle dikkat çekiyor.