Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Eski Koordinatörü Ve Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Yusuf Evran, Belediye Başkan Aday Adaylığı İçin Başvurusunu Yaptı.

ADAY ADAYI BAŞVURULARI 12 KASIM’DA SONA ERECEK
Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, “Partimizde 31 Mart 2019 yerel Yönetim Seçimleri için belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adaylık süreci başladı. Belediye başkanlıkları için 12 Kasım'a kadar müracaatlar devam edecek. Belediye meclis üyeliklerimiz için 3 Aralık tarihine kadar başvuru süreci devam edecek” dedi.

ADAYIMIZI GENEL MERKEZ BELİRLEYECEK
Mevcut belediye başkanlarının aday adaylığı müracaatında bulunmayacaklarının altını çizen Arif Yavuzer, aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri için YSK'nın istifaların son tarihi olarak 1 Aralık 2018 olarak açıkladığını kaydederek, “müracaatların tamamlanmasından sonraki hafta teşkilatımız temayül yoklaması yapılarak, genel merkezimiz tarafından belediye başkan adaylarımız belirlenecek” dedi.

GENEL MERKEZİMİZİN BELİRLEDİĞİ ADAYIN ETRAFINDA BİRLEŞELİM
Yusuf Evran’ın aday adaylığını hayırlı olması temennisinde bulunan Yavuzer, “Adaylar genel merkez yoklaması ile belirlenecek. Hedefimiz ilçe teşkilatı olarak, genel merkezimizin belirlediği adayı destekleyerek Kumluca’da daha önceki dönemlerde olduğu gibi seçimi kazanmak. Belediye başkan aday adaylarından bir isteğimiz var. Aday adayların genel merkezimizin belirlediği adayın etrafında birleşerek, kenetlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer’e adaylık başvurusunu teslim eden Yusuf Evran, “partimin her zaman arkasında durdum. Partimiz kimi aday gösterirse göstersin biz desteklemeye hazırız” dedi.

Evran sözlerini şöyle sürdürdü:
“Toplum için yürütülen çalışmalar, hangi konum ve ölçekte olursa olsun değerlidir’ temel düşüncemdir. Siyaseti de, yetiştiğimiz topluma borcumuzu ödemenin araçlarından birisi olarak gördüğümü belirtmeliyim.

İNSANIMIZIN MUTLULUĞUNA ORTAK OLDUM
Yerel yönetimler eliyle yürütülen çalışmalar için, belki diğer sahalarda verilen emeklere oranla ‘Sonuçları daha elle tutulur ve gözle görülür niteliktedir’ denilebilir. Eğitimimin de verdiği imkanla, tüm çalışma hayatımda yerel yönetimlerle iç içe oldum. Başarıyla sonuçlandırılan çalışmaların, insan yaşantısına kolaylık ve huzur getirdiğine tanıklık ettim. Açılan bir yolun, sağlanan su imkanının, eğitim, sağlık imkanının doğurduğu sonuçların canlı tanığı oldum. İnsanımızın mutluluğuna ortak oldum.

KUMLUCA’MIZA YARARLI ÇALIŞMALAR YAPABİLECEĞİME İNANIYORUM
‘Bir düşüncenin’ ancak planlamayla yararlı sonuçlar doğuracağını ve sistemli çalışmanın değerini, mesleki yaşantımda deneyimledim, öğrendim. Ancak ilkin bir doğru düşüncenizin, bir heyecanınızın, bir idealinizin olması sanırım bir gereklilik. Bugün yaşantımda duyduğum belki de en ileri heyecanı Kumluca için hissediyorum. Bu heyecanımın yanında, duygu olarak Kumluca’mıza yararlı çalışmalar yapabileceğime olan inançla doluyum.

DAHA HUZURLU BİR KENT YAŞAMI
Kumluca’nın bugün için 70 bini bulan nüfusu ve kırsal kesimlerle birlikte ve de yakın gelecekteki nüfus artışı potansiyeli için, düşünce üretmek, planlama yapmak bir gereklilik. Daha huzurlu bir kent yaşamı için, doğru düşünceler üretmek ve bunları başarıyla hayata geçirmek sorumluluğumuz var. İlçemiz, tarım ve turizmde ülke ölçeğinde önemli bir değer yaratmaktadır ve Kumluca’yı tüm bu potansiyeliyle ve bütünlük içinde düşünmemiz bir gereklilik.

İNTERAKTİF BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ
Kumluca’mızın fiziksel ve sosyal alt yapısının gelişmesi, bir liman kazanması, İlçemizin muhtelif yerlerinde rekreasyon alanları, Özellikle turizmin canlı olduğu mahallelerimizde yat ve tekne yanaşma yerleri, tapu konularının çözümü, çöp konteynırları için ideal çözüm, sera atıkları için çözüm, tarımsal entegre tesisler için Kumluca’lıya daha fazla eğitim ve imkan, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için sağlayacağımız sosyal imkanlar, güneş enerjisi kullanımının yaygınlaşması, coğrafyanın sunduğu bir nimeti değerlendirerek ilçemizin bir kaç noktasında teleferik yatırımı, Kumluca meydanını yayalaştırma projesi, meydanın daha rahat kullanımı için planlama, esnaf, işletmeci ve yatırımcıların beklentilerine yönelik hızlı çözümler, insanımızın beklentilerine hızlı yanıtlar ve örnek düzeyde interaktif belediyecilik hizmetleri gibi konular üzerine yıllardır düşünüyor, hayaller kuruyorum.

ADAYIM
Üniversite eğitimi ve askerlik hizmeti dışında tüm yaşantımı geçirdiğim Kumluca’ya ve tüm siyasi hayatımı geçirdiğim AK Partimize hizmet için, Kumluca Belediye Başkanlığı görevine adayım.”

YUSUF EVRAN KİMDİR?
1974 yılında Kumluca doğan Yusuf Evran, 1985 yılında Atatürk İlkokulu’ndan, 1992 yılında ise Kumluca İmam Hatip lisesinden mezun oldu. Yüksek öğrenimini ise 1995 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Harita Kadastro ve 2004 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye bölümünden mezun olarak tamamladı.

1996 yılında kendisi tarafından kurulan Evran Harita isimli Harita ofisini yönetmektedir. Harita sektöründe yaptığı faaliyetlerle adından söz ettirmiş ve konusunda uzman haline gelmiştir. Kumluca da yapılan birçok işin alt yapısının oluşturulmasında katkı sunmuştur.

2002 yılında Ak Parti üyeliği ile başlayan siyaset hayatında 2009 yılında kadar yönetim dışından faaliyetlere katılmış 2009 yılında Ak Parti ilçe yönetiminde yer almıştır. Yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptığı 5 yıllık süreçte Yerel Yönetimlerden Sorumlu ilçe başkanlığı ve İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi başkanlığı görevlerini yürüttü.

2014 seçimlerinde ilçe yönetiminden ayrılarak Belediye Meclis üyesi olmuş ve halen aynı görevi ifa etmektedir. Yine 2014 Ekim - 2018 Mart tarihleri arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü olarak görev yapmıştır.