Kumluca Narenciye Mahallesi’ndeki Yörük Obaları yerleşkesinde bulunan çadırları ziyaret eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla sohbet etti. 

Yörük çadırlarında vatandaşlara ikram edilen bazlama, pişi, gözleme, kuru fasulye, bulgur pilavı, keşkek, un helvasının tadına bakan Başkan Çetinkaya, bazı çadırlarda ikramları kendisi vatandaşlara dağıttı.

Festivalin çok güzel bir şekilde devam ettiğini ifade eden Çetinkaya, festivalin bu kadar uzun soluklu ve insan katılımının fazla olmasının halkın festivale verdiği desteğin en güzel göstergesi olduğunu söyledi. 

Festivaldeki heyecanın her geçen gün arttığına dikkat çeken Çetinkaya, “Yörük göçü heyecanı yaklaşıyor. Eğlence ve halkımızın etkinlikleri artarak sürecek. Festivalimizi başlatırken amaçladığımız, halkımızın birlik, beraberlik ve kaynaşmasına vesile olacak güzel bir etkinlik olur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve insanları bu güzellikleri görmeye ilçemize bekliyorum.” dedi. 

Etkinliklerde ayrıca Bursa Keles Belediyesi’nden festival için özel olarak ilçeye gelen halk oyunları ekibi de bir gösteri yaptı. Gökhan TEMEL