Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) 2. Olympos Resim Çalıştayı’nda yapılan eserler 23. Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında kurulan Yörük Yerleşkesi Kumluca Otağ’da sergilendi.

33 ressamın katılımıyla yapılan 2. Olympos Resim Çalıştayı'ndaki eserler Yörük çadırlarına gelen ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay ve çok sayıda ziyaretçi Kumluca temalı eserleri inceledi.

Mustafa Köleoğlu ‘’23. Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık kapsamındaki Yörük Türkmen şenliğimiz Uluslararası katılımcılarla devam ediyor. Yörüklerin olmazsa olmaz çadırları var. Çadırlarımızda bir hafta boyunca sürecek etkinliklerimiz var. Bunlardan en önemlisi de Kumluca Belediyemiz ve KUTSO iş birliğiyle yapmış olduğumuz sanat günleri. Buradaki Yörük Çadırlarımızda Türkiye’mizin değişik yerlerinden gelen sanatçılarımız; Yörük kültürünü eserleriyle sergiliyorlar’’ dedi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, ‘’Kumluca şimdiye kadar domatesiyle, sağlıklı gıdasıyla, Yörük Göçüyle, güreşleriyle adını tüm Türkiye’ye duyurmuştu. Artık Kumluca sanatıyla sanatçılarıyla ve sanata verdiği değerle de adını tüm Türkiye’ye duyuracak. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Olympos Sanata Günlerinde Türkiye ve dünya çapında çok ünlü 33 ressamımızla, sanatçı arkadaşımızla bir araya geldik. Çok güzel bir çalışma oldu. Final gününü de bu Yörük Çadırında, obasında tamamlıyoruz. Bütün sanatçılarımızı, sanat severlerimizi ilçemize Yörük Çadırında Sanat Günleri’ne bekliyoruz’’ dedi.