Kumluca Yörük Türkmen Derneği Çadırında yöresel ezgiler söyleyen Sınıf öğretmeni Bayram Çelik ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Ceren Ulutaş ve Ramazan Ulutaş;yazımı kışa çevirdin, Mevla’m iki göz vermiş, Osman ağa,çamlar altında ve dağlar değil mi gibi geleneksel şarkılar söyleyerek Yörük kültürünü yaşattılar.

Kumluca Yörük Türkmen Derneği Başkanı NurcihanKaragünlüUğurel,"Toplumları millet haline dönüştüren temel değerlerin başında kültür gelir. BizToroslarda o kara çadırların bekçileriz.O dumanı da tüttürüyoruz. Bu çoban ateşinide birlikte yakalım, bu kültür sonsuzluğa kadar sürsün istiyoruz.Ceysu Organizasyon sahibi Eda Erdoğan işbirliği ile 'Ağacın özü kökünden, insanın özü sözünden belli olur' anlayışıyla hem tasarım olarak hem de yöresel ezgilerle çadırımızı ziyaret edenlere Yörük kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Sınıf öğretmeni Bayram Çelik, "Festival sürecinde herkes kendince bir şey yapmaya çalıştı. Kurulan yerleşke açık hava müzesine dönüştü. Geleneklerimiz görsel ve ezgisel olarak aktarmaya çalışıyoruz"dedi.
Çadırı ziyarete gelenler yöresel ezgiler ve Yörük ateşinde vakit geçirdi.
Haber: Hamide Koçubaba