19 Nisan Cuma günü ziyaretlere açılan Yörük Obaları, yapılan Kız Kınası ve Yörük Ateşinin yakılması etkinliği ile sona erdi. 
Yörük Obalarının son etkinliğine Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Siyasi Parti İlçe Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Etkinlikte Kumluca Yörük Türkmen Derneği tarafından temsili Kız Kınası canlandırıldı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından Yörük Ateşi yakıldı.

Etkinlikte konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer; “Bu tür etkinlikler, insanı birbirine bağlayan, geçmişi bugüne taşıyan, geçmişteki bütün kültürümüzü tekrar yaşamamızı sağlayan, birbirimizle kaynaşmamızı sağlayan etkinliklerdir. Bu etkinlik çok önemli. Çünkü 20 süren bu festivale bu yıl daha çok katılım var. Bu katılımın çok olması etkinliğin önemli olmasının kanıtıdır” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Ben hep büyük ailem dedim. Büyük ailem derken, ben kimseyi ötekileştirmeden hepimizin olduğu, birlik ve beraberlik içinde yüzümüzün güldüğü bir Kumluca’yı diyordum.İşte bunun örneği buradadır.

Biz 2019 yılında 20. Tarım ve Seracılık Festivalini çocuklarımızın üzerine kurduk. Dedik ki temamız çocuk. Temamız çocuk çünkü 2019 yılını Kumluca’da çocuk yılı ilan ediyoruz. Yörük çadırlarımızın içinde çocuklarımız var, Yörük Göçü kortejinde ve Karatepe Stadı içinde çocuklarımız olacak” dedi.