Ortaköy ve Karacaören Mahallerinin sergilediği oyunlar Kumluca Belediyesi Otağ Çadırında gerçekleştirildi.Ortaköy ve Karacaören Mahallesinde yaşayan yetişkin vatandaşların yönettiği ve gençlerinin sergilediği, teknolojik imkanların olmadığı eski yıllarda atalarımızın oynadığı oyunları Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz ve vatandaşlar izledi.

Gençler, sınır kavgası, güvercin taklası, mekik dokuma, ayak güreşi, değirmen, sopayı kim vurdu, yüzük saklama, ayakkabıya girme, balık yakalama gibi geleneksel oyunları sergilediler.

Oyunlara zaman zaman protokol üyeleri de dahil edilince izleyiciler tarafından daha fazla beğeni topladı.

Ortaköy Mahalle Muhtarı Halime Kaya; “Atalarımız eskiden telefon ve televizyonun olmadığı yıllarda bugün burada sergilediğimiz oyunları oynuyorlarmış. Biz bu oyunları sizler için oynayacağız” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise; “Kumluca’lı büyük ailem ile birlikte, Finike Belediye Başkanımız Mustafa Geyikçi ile birlikte bugün hep bir aradayız. Kaybolmaya yüz tutmuş orta oyunlarının hepsini bu gece burada sergiledik. Çok keyifli bir geceydi. Teşekkür ediyorum” dedi.

Oyunların ardından protokol üyeleri tarafından alanda kurulan Yörük Obaları gezildi.