12 Mart Pazar günü yapılacak lise 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, öğrencilere moral, motivasyon ve taktik sağlamak amacıyla kalem kırma ve balon uçurma şenliği düzenlendi. 

Kumluca Belediyesi düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Mili Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve YGS’ye girecek öğrenciler katıldı. 

Etkinlikte konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, bu yıl Kumluca’da binin üzerinde lise son sınıf ve mezun öğrencinin Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına katılacağını söyledi. 


Milli Eğitim Müdürlüğü ve Belediye olarak YGS öncesi öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Girgin, “YGS öncesi geçen yıl başlattığımız kalem kırma şenliğimizi bu yılda devam ettiriyoruz. Sizler için gireceğiniz sınav ne kadar önemliyse bizler içinde aynı şekilde önemli. Ancak bu sınavlar hiçbir zaman hayatın sonu değil. Kendinizi başarıya motive edin kazanan siz olacaksınız.” dedi. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Belediye olarak eğitim alanında bir çok konuda destek verdiklerini ve etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinliklerden birinin de YGS öğrencileri için düzenledikleri kalem kırma şenliği olduğunu ve geçen yıl düzenledikleri etkinlik sonrası geriye olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. 

Sınav ile ilgili öğrencilere çok konuşmak istemediğini ifade eden Çetinkaya, “Bu gireceğiniz sınav, hayatınızdaki ne ilk sınav nede son sınav olacak. Daha çok sınavlara gireceksiniz. Mezara girene kadar her birimiz değişik sınavlardan geçiyoruz. Bu sınav, bugüne kadar girdiğiniz sınavlardan farklı değil. 12 Mart’ta gireceğiniz sınavda da Allah yardımcınız olsun.” dedi. 

Sosyal Hizmet Uzmanı ve Yazar Refik Akten’in başarılı olmak adına yaptığı söyleşinin ardından Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan skeç gösterildi. Daha sonra düğün salonunda bulunan tüm öğrenciler hep birlikte sınav stresine son vermek amacıyla YGS andı okuyarak yanlarında bulunan kurşun kalemleri kırdılar. 


Düğün salonu dışında ise öğrenciler ve etkinliğe katılan protokol üyeleri kendileri için hazırlanmış balonları sınavın iyi geçmesi dilekleriyle gökyüzüne bıraktılar. Etkinliğe katılan öğrenciler, sınav öncesi kendileri için büyük bir moral ve motivasyon olacağına inandıkları etkinlik için emeği geçenlere teşekkür etti. Gökhan TEMEL