BAŞVURULAR 4 TEMMUZ’DA SONA ERİYOR.

Yetenek Sınavı ile öğrenci alan Kumluca Spor Lisesine başvurular başladı. 8. Sınıfı bu yıl bitiren öğrencilerin başvurabildiği 2021 Temmuz Dönemi Kumluca Spor Lisesi Yetenek Sınavlarında 50 ve üzeri puan alan öğrenciler başarılı olacak.

Yetenek Sınavı Puanının %70 ile Ortaokul Başarı Puanının %30’unun toplamından oluşan Yerleştirme Puanına göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 60 öğrenci yerleştirilecek. Yetenek Sınavı sonrasında 9. Sınıflarda boş kalan kontenjanlar ile 10. Sınıflarda bulunan boş kontenjanları doldurmak için Eylül ve Ekim aylarının son haftasında da tekrar Yetenek Sınavları yapılacak. LGS veya Ortaokul Başarı Puanı ile öğrenci alan diğer liseleri tercih işlemleri başlamadan önce Yetenek Sınavları ile öğrenci alan okulların kesin kayıtları sona ermektedir.

Kumluca Spor Lisesinde TYT’de (Temel Yeterlilik Testi) soru gelen derslerin yanında Spor Alanı dersleri gösterilmektedir. Yetenek Sınavı Başvuruları 04 Temmuz 2021 Pazar günü sona erecektir.

Yetenek Sınavları Kumluca Kapalı Spor Salonunda 05-14 Temmuz 2021 tarihlerinde okul idaresi tarafından her öğrenciye verilecek randevu tarih ve saatlerinde yapılacaktır. Kumluca Spor Lisesi Yetenek Sınavı Başvuru Kılavuzu ve sınav parkurlarına ait videolar kumlucasporlisesi.meb.k12.tr internet adresinde bulunmaktadır.