Mehmet Altıntaş ve Süleyman Kocacık’ın işletmeciliğindeki Yeni Samtaş Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi 30. Yılında Arçelik, Doğtaş, Weltew mağazaları ile Batı Antalya’ya hizmet verecek.

Çevre yolundaki yeni mağazasının açılış törenine Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, KUTSO Başkanı Murat Günay, Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Hakan İnce, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, belediye meclis üyeleri, partililer, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı ve Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Doğtaş Mobilya Genel Müdürü İlhan Tunçman, Arçelik İzmir Grup Satış Yöneticisi Yunus Bulut, Arçelik Global Perakende Geliştirme Yöneticisi Çağrı Bekmezoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Altın Fide Mestaş Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Sami Altıntaş, Yeni Samtaş’ın kuruluşundan bu yana gelişimini anlattı. Sami Altıntaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Babam Mehmet Altıntaş ilkokul mezunu. 11 yaşında, 8 metrekare bir bakkal dükkânı ile esnaflık faaliyetine başlıyor. 11-12 yaşında 1962 den beri bu memlekete emek veriyor, hizmet ediyor. Yazın vantilatör, kışın soba satarak bu noktalara geldi.

1980'den sonra perakende sektöründe bayilik sözleşmesi yaparak işi biraz daha profesyonel kanada taşıyorlar, 1991 yılında. Kapital dünyadan çok uzak gönül birlikteliği ile bugün 31 inci yılını tamamlamış, bir ortaklığa imza atıyorlar.

Burası o serüveninden bugüne kadar üçüncü mağazamız. 18 metrekarelik dükkandan çıkış serüvenini, aynı azmi inancı 60 yıldır koruyor. Çok samimi bir niyet en güzel mağaza, en güzel dükkan hep bizim olacak inancıyla gayret gösteriyor. Tabi teknoloji ile beraber ilçemizin gelişimi ile beraber yeni inşaatlar, yeni binalar, yeni caddeler derken biz 1991'de açtığımız mağazayı 97'de şu an halk pazarının girişinde Kumluca'nın en güzide yerlerinden biri olan Arçelik'in Yeni Samtaş'ın şu anda mevcut amiral gemisi dediğimiz mağazasında faaliyete başlamıştı.

Gün günü kovaladı. Burada çevre yolu olmasıyla yeni yerlerin katılmasıyla babamda bir huzursuzluk başladı. Mağazaya büyütelim, mağazayı büyütelim dayım da sağolsun destek verdi. Bizde kararlar ekonomi ile algı ile vergi ile ticari hedeflerle alınmıyor. Çok duygusal sermayeli. Yoğun bir aile şirketiyiz, hemen tamam bir mağaza alalım. Babamın keyfi yerine gelsin. Dayım, Sevgili kuzenim Emin'de yöneticiliği, liderliği ile perakende sektöründe Kumluca'da daha güçlü bir yer haline geldi.

Tabi burda vur deyince öldürüyor babam. Biz 400-500 metrekare mağaza alanı dedik. 3000 metrekare mağaza aldı. Ama ben bu mağazanın Kumluca'nın geleceğinde çok iyi yerlerde olacağını düşünüyorum.

Gerçekten tam böyle yani tamamıyla duygusal kararlar. Öğretmeni ilkokulu bitirirken babama karnesini vermemiş. Babam dördüncü sınıfa kadar ilkokulu köyde okuyan, beşinci sınıfta ilçeye gelen bir öğrenci. Babamı zorla almışlar. Okula köyden gelen haşere olur. Burada düzeni bozar diye müdürün gözü hep babamın üzerindeymiş. Müdürü karne verileceği gün babanı al gel demiş. Karneyi vermemiş. Dedem geliyor o zaman köyde yaşıyor. Cuma’dan Cuma’ya pazara iniyor. Köyden hayırdır muallim diyor. Ne yaptı oğlum bir sıkıntı mı var diye soruyor. ‘Bu adam akıllı adam bunu okutun çok büyük adam olur’ diyor. Tabi ekonomik sıkıntılar o günün şartları babam okumuyor.

Tarım kanadında da çok hummalı bir çalışmamız var. Orada da yatırımlarımız var. Bir değerlendirelim, baba vs derken. Açıkçası ben şahsen biraz da muhalif iken babam bu mağazayı aldı ve mektepli değil de alaylı o bıçkın girişimciliğin ne kadar doğru olduğunu tekrar ispat etti.

Gerçekten şu anda iyi ki de böyle bir mağazaya babam vesile oldu. Bizde bu mağazanın içini en güzel şekilde ilçemizde Kumluca’ya o 60 yıllık birikimin, 30 yılı aşkın dayımla beraber olan hayat yolculuğunun bir eseri olarak biz de bu bayrağı kuzenimle beraber ne kadar doğru yürütürüz diye çok çaba gösterdik.

Arçelik, bizim amiral gemimiz mağazamızı showroomumuzu arçelik'in yeni marka imajı ile beraber ilçemize konumlandırdık. Türkiye'nin en güzide mobilya markalarından sektöründe lider olan mobilya markalarından biri olan doğtaş exclusive ve Weltew Home ile bayilik anlaşması yaptık. Hayırlı, uğurlu bereketli olsun.

Mevlana’nın sözleriyle konuşmamı tamamlamak istiyorum. Benim için hak şerleri hayr eyler, zannetme ki gayr eyler, ârif anı seyreyler, mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler. İnşallah mevlan bizim için de ilçemiz içinde güzel eylemiştir.”

Yeni açılan işyerinin hayırlı olmasını dileyen Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, “açılan iş yeri Kumluca’mıza hayırlı olsun. Kocacık ve Altıntaş ailelerini kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ın yapmış olduğu duaların ardından protokolün katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Konuklar iş yerini gezerek bilgi aldılar. Konuklara Arçelik Gurme serisinde pişirilen sebzeli pilav ikram edildi. Daha sonra marka yöneticileri personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.