Beş Bütünleşik Eğitim Sistemi öğrenci analiziyle sportif, müzik, yabancı dil, psikolojik kişilik taraması, sayısal- sözel tarama ve akademik konu bazlı yetenek testiyle değerlendirilen öğrenciler ilgi alanları ve yeteneklerine göre doğru spor, sanat sayısal - sözel branşlara yönlendirilerek Kumluca'da yeni nesil eğitim sistemi uygulanıyor.

BAŞARILI VE MESLEĞİNDE MUTLU BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ

Eğitim Sisteminin öncelikli olarak mutlu birey üzerine kurgulandığını söyleyen BİL Koleji Kurucularından Ertuğrul Acar, “ahlaklı, sosyal sorumluluk bilincine sahip, farkındalığı yüksek, sanata karşı duyarlı bireyler yetiştirmek sistemin genel amacıdır. BES eğitim sistemi öncelikle akademik analizleri, sportif ve sanatsal analizleri, yabancı dil analizlerini, sayısal ve sözel IQ yönelimlerini, kişilik envanteri analizlerini yaparak öğrencilerimizin eğitim serüvenleri planlanmaktadır. Öğrencilerimizin sadece üniversitede istedikleri branşları kazanmaları değil, hedeflenen okul ve branşlara yönelerek üniversite eğitimlerinde de farklılığı yakalayacak başarılı ve mesleğinde mutlu bireyler olmaları için altyapı çalışmaları ilköğrenim aşamasından itibaren titizlikle planlanmaktadır" dedi.

EĞİTİM SİSTEMİMİZ MEYVESİNİ VERDİ

Proje bazlı eğitimlerimiz bu dönem meyvesini vermeye başladığını söyleyen Ertuğrul Acar, “İki adet Avrupa Birliği Projesi hazırlanarak ulusal ajansa resmi başvurusu yapılmıştır. Akdeniz Üniversitesi ile yapmış olduğumuz ‘BİL’İM LABARATUVARDA’ projesi kapsamında Akdeniz Üniversitesi Öğretim üyelerinin gözetiminde eğitimlerimiz devam etmektedir. Yine ilkokul ve ortaokul gruplarında Adab-ı muaşeret eğitim programı dahilinde sofra eğitimleri için Kumluca Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ile protokol imzalanarak eğitimlerimiz verilmeye devam etmektedir. Çocuklarımızın dünya ile entegre olmuş bir biçimde bizden mezun olması gerekmektedir. Entegrasyonda sadece Avrupa Birliği projeleri yeterli değildir. Dolayısıyla atölye tarzı, konuşma ağırlıklı çift yabancı dil sistemine geçmiş bulunmaktayız. Sekiz kişilik yabancı dil zümresiyle öğrencilerimize BES metodolojisinde çift dille yabancı dil eğitimi verilmektedir" dedi.

Acar, “Kurumumuz 2023 Eğitim vizyonunu esas alan, geleceğe doğru yön verecek eğitim programlarını tanıtmak için öncelikli olarak Kumluca ve bölge halkını Kumluca BİL Koleji Kampüsümüze davet etmektedir" dedi.

Haber: Hamide KOÇUBABA