Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Hızırkahya Mahallesi’nde yaptığı yeni mezbaha binasını, Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran ve Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Müdürü Adnan Büyükkaya birlikte inceledi.

Kumluca ve Finike’ye hizmet verecek olan yeni mezbaha, günlük 7 büyükbaş ve 70 küçükbaş hayvan kesim kapasitesine sahip.

Kumluca ve Finike’de bulunan hayvan üreticileri ile et işletmecilerinin ihtiyacını karşılayacak olan yeni mezbaha, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı standartlarına uygun olarak projelendirildi. Mezbahanın üç dönümlük arazi üzerine yapıldığını belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, kısa bir süre sonra hizmete açılacak olan yeni mezbahanın, vatandaşlara modern ve sağlıklı bir ortamda hizmet sağlayacağını belirtti. 

Modern mezbaha binasının açılmasıyla hayvan kesimlerinin daha hijyenik ve güvenli bir ortamda yapılacağını belirten Evran, "Eski mezbahamızın kapasitesi yetersiz durumdaydı. Yeni mezbahamızda hayvan kesim işlemleri en son teknolojik araçlar ile gerçekleştirecek. Böylelikle Kumluca’nın bir eksiğini daha gidermiş olacak. Küçükbaş hayvan için ayrı, büyükbaş hayvan kesimi için ayrı bölümler yer aldığı yeni mezbahamızda Avrupa standartlarına uygun iki soğuk hava deposu ile şüpheli hayvanlar için ayrı bir soğuk hava deposu yer alıyor.” dedi.

Kumluca ve Finike’ye hizmet verecek yeni mezbahada deneme kesimi ve teknik kontrollerin tamamlandığı, kısa bür süre sonra hizmete açılacağı belirtildi. B. İnanç KUTLU