43 yelkenli teknenin oluşturduğu sevgi çemberine Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu da katıldı. Köleoğlu, DADDralli Kulübü Üyesi Kumlucalı İş Adamı Hakan Başer’in teknesinin kaptan köşkünden telsiz ile yelkencilerimizi selamladı ve ilçeye kattıkları bu güzellikten dolayı teşekkür etti.

Marmaris’ten Akdeniz’e açılan Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği (DADD) üyesi yelkenciler, Avrupa Hareket Haftası kapsamında Kumluca İlçesi kıyısında sevgi çemberi oluşturdu.

Kumluca sahilinde 43 yelkenli teknenin oluşturduğu sevgi çemberine Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ve Kumluca Belediye Meclis Üyesi Kerem Kaya Turan katıldı.

Kumluca belediye Başkanı Romoco adlı yelkenliden ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ise Ozi adlı yelkenliden telsiz aracılığı ile sevgi çemberi oluşturan yelkencileri selamladı. Başkanlar ilçe halkına yaşattıkları etkinlikten dolayı teknecilere teşekkür ettiler.

1 Eylül’de Marmaris’ten denize açılan 43 Amatör Denizcilik Derneği (DADDralli) Üyesi 43 tekneci Akdeniz sahili boyunca İskenderun’a kadar çok sayıda ilçeyi ziyaret etti. DADDralli üyesi yelkenli tekneciler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın verdiği resepsiyona katıldılar. Cumartesi günü saat 13.30 gibi Kumluca Sahiline gelen Yelkenciler, Kumluca İlçesi Kum Mahallesi Günay Sahil Tesisleri önünde Sevgi Çemberi oluşturdular. Sevgi çemberi gösterisinin ardından Finike Limanına geçerek limanda demirledirler. 3 gün Finike’de kalacak olan tekneciler, Kaş, Fethiye ve Marmaris’e geçerek yolculuklarını tamamlayacaklar.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Yelkencilerimiz bizi çok mutlu etti. Denizimizin değerini tüm Türkiye’ye anlatma fırsatı verdiler” dedi.

Ramoco adlı teknesi ile sevgi çemberine katılan Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği (DADDralli) üyesi Hakan Başer ise; “30 Ağustos akşamı Marmaris’te bir araya geldik. Marmaris’te düzenlenen zafer etkinliklerine katıldık. 1 Eylül’de denize açıldık. Akdeniz sahili boyunca birçok ilçeye uğradık. Mezgit ve Konyaaltı gibi çok sayıdaki ilçede sevgi çemberi oluşturduk. Bugün de Kumluca’dayız. Kumluca ve Finike Belediye Başkanlarımız bizlere ev sahipliği yaptı. Yelkenli tekne sahiplerimiz çok mutlu oldular. Ev sahipliklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Kumluca’daki etkinliğimizi Avrupa Hareket Haftası etkinliği olarak gerçekleştirdik” dedi.