AK PARTİ KUMLUCA İLÇE BAŞKANI ARİF YAVUZER, 13 MAHALLENİN SU SORUNUNU ÇÖZECEK KARAAĞAÇ İÇME SUYU PROJESİ’NİN 1 AYA KADAR TAMAMLANACAĞINI SÖYLEDİ.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü'nün, Kumluca'da KDV dahil 60 milyon lira yatırım bedelli Karaağaç İçme Suyu Projesi ile 13 mahallenin yıllardır süregelen içme suyu sorunu son buluyor.

Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (ASAT) Antalya'da susuz mahalle bırakmamak için başlattığı seferberlik kapsamında Kumluca'da 13 mahallenin su sorununu çözecek Karaağaç İçme suyu Projesi’nde sona gelindi. Temeli 14 ay önce Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından atılan projede, yaklaşık 113 kilometrelik içme suyu hattı imalatı ve 11 adet su deposu yapıldı. KDV Dahil 60 milyon lira yatırım bedelli proje ile Karaağaç, Çaltı, Güzören, İncirlik, Erentepe, Belen, Yazır, Adrasan, Seylemit, Yeşilköy, Karacaören, Yenikışla ve Çayiçi mahallelerinin yıllardır süregelen içme suyu sorunu çözülecek.

Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer ve yönetim kurulu üyeleri 13 Mahallenin su sorununu çözecek içme suyu inşaatında incelemelerde bulundu.

Projenin Aralık ayında tamamlanacağını açıklayan İlçe Başkan Arif Yavuzer, “ projede son boru eklendi. Karaağaç Belen arası boru döşeme işi bitti. Başlandığı günden bugüne 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Vantuz odası, tahliye vanaları yapımı devam ediyor. 1 aya kadar Belen’e su akmış olacak. Bu esnada 11 içme suyu deposu yapıldı” dedi.

Yavuzer sözlerini şöyle sürdürdü: 
“İçme suyu özellikle kırsal kesimin ve su sıkıntısı çekilen 13 mahallemizin ihtiyacını karşılayacak. Proje kapsamında Karaağaç, Çaltı, Güzören, İncirlik, Erentepe, Belen, Yazır, Adrasan, Seylemit, Yeşilköy, Karacaören, Yenikışla ve Çayiçi mahallelerinin yıllardır süregelen içme suyu sorunu çözülecek. İçme suyunun probleminin çözülmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın; Menderes Türel başta olmak üzere tüm emeği geçenlere, ASAT Genel Müdürü Av. İbrahim Kurt ve ASAT Kumluca Müdürü Hüseyin Ulusoy'a Kumluca ilçemiz adına teşekkür ederiz.”