Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, 24 ve 26 Ocak tarihlerinde meydana gelen hortum afetinden zarar gören mahalle muhtarıyla düzenlenen toplantıda bir araya geldi

Kumluca’da yaşanan hortum felaketinde, zarar gören vatandaşlar ve mal varlıklarının tespiti tamamlandı. Hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasından sonra kaç ailenin ne kadar zarar gördüğünü yer aldığı liste mahalle muhtarlıklarında askıya çıktı.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce; “Hasar tespit sonuçları 8 – 18 Şubat tarihlerinde mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılmıştır. Zarar gören çiftçilerin askı listelerini oluşabilecek yanlışlıkların düzeltilebilmesi için kontrol etmeleri gerekmektedir. Yanlışlık varsa düzeltilmesi için Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine müracaat etmelidirler. Arazi kiralayıp veya arazi sahibi ile ortaklık halinde örtü altı sebze üretimi yapan üreticilerde yardımlardan faydalanmak için arazi sahibi ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu bilgileri paylaşıp istişare etmek için bu toplantıyı düzenledik” dedi.