Bir günde bir doğan ve birde yaralı şahin geldi. Kumluca Belediyesine vatandaşlar tarafından getirilen yarlı kuşların sayısının artmasının av mevsimi olmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Vatandaşlar tarafından ormanlık alanda bulunan yaralı şahin Kumluca Belediyesi Halkla İlişkiler Bürosuna getirildi. Kumluca Belediyesi Halkla İlişkiler Bürosundaki görevliler Yaralı Şahin için Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı Veteriner Hekim Sinan Ulusoy’a haber verdi. Veteriner Hekim Sinan Ulusoy Yaralı Şahin’i teslim aldı. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri tarafından yine ormanda ayağından ve kanadından saçma darbesi almış bir Doğan yavrusu bulundu. Doğan Yavrusu Sarnıç Tepe Mevkiinde bulunan Kumluca Belediyesine ait Hayvanat Bahçesine getirildi.

Kumluca Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Veteriner Hekimi Sinan Ulusoy yaralı Doğan ve Şahin’e müdahale etti. Tedavi edilen her iki kuş da Kumluca Belediyesine ait Hayvanat Bahçesinde müşahede altına alındı.

Veteriner Hekim Sinan Ulusoy; “Son günlerde artan bu ve buna benzer yabani hayvan yaralanmalarına karşı vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları gerekir. Doğa’daki bazı hayvanlarımızın neslinin tükenmesi tehlikesi vardır. Bu sebeple avcılarımızın avlanırken daha dikkatli davranmaları lazım. Bu hayvanlar eti tüketilebilecek türeden hayvanlar değildir. Bu yüzden bu hayvanların vurulmaması gerekir. Bu konuda vatandaşlarımızı özverili olmaya davet ediyor” dedi.