Finike ilçesinde yaşayan Dudu Kocabaş, aldığı ayakkabının toğuğunda oluşturduğu yara nedeniyle ayağını kaybetme tehlikesi yaşadı.

Alınan bilgiye göre Finike ilçesinde yaşayan Dudu Kocabaş, yaklaşık dört ay önce ayakkabı aldı. Ayakkabının vurması sonucu topuğunda oluşan yara oluşan Kocabaş, ilk başlarda yaranın geçeceğini düşünerek fazla önemsemedi. Yaranın her geçen gün derinleşmeye başladığını gören Kocabaş, devlet hastanesine giderek tedavi oldu.

Tedavinin yaranın iyileşmesine cevap vermemesi üzerinde başka bir hastaneye de giden Kocabaş'a bu süreçte üç defa küçük ameliyat yapılarak topuktaki yaranın içi temizlendi. Yaranın daha da derinleşerek yürümesine engel olmaya başlayınca, Özel Medikum Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Uçmak'a başvuran Kocabaş, burada uygulanan tedavi sonrası sağlığına kavuşarak ayağını kaybetmekten kurtuldu.

Yaklaşık dört aydır ayağından büyük sağlık sıkıntısı yaşadığını ifade eden Dudu Kocabaş, “Yanlış seçim yaparak aldığım ayakkabı ilk başta ayağımın topuk kısmında yara oluşturdu. Ben geçici olduğunu düşünerek ayakkabıyı giymeye devam ettim. Yara derinleşince bu sefer enfeksiyon kaptı ve yürümemi engellemeye başladı. Ayağımın topuk kısmındaki yaradan çok ağır koku geliyordu. Bütün koku eve yayılıyor çok rahatsız oluyordum. Dayanılmaz hale ağrı ve ayağımdaki yaranın büyüklüğü nedeniyle gittiğim son doktorum ayağımın kesilmesi gerektiğini söyledi.” dedi.

Kızının da bir sağlık çalışanı olması dolayısıyla, ayağındaki yaraının iyileşmesi için tedavi arayışına girdiklerini anlatan Kocabaş, son olarak Özel Medikum Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Uçmak'a başvurduklarını ve hastanede üç gün yatarak, ardından da bir ay süreyle ayaktan tedavi sonucu ayağındaki yaranın iyileştiğini ve kesilmesi gerek denilen ayağını kesilmekten kurtulduğunu belirtti.

Özel Medikum Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hasan Uçmak da her rahatsızlıkta olduğu gibi vücutta nedensiz olarak oluşan her türlü yaraların önemsenmesi ve biran önce tedavisine başlanmasının, oluşabilecek büyük olumsuzlukları önlemede önemli olduğunu söyledi.

Hastanın kendilerine aldığı ayakkabının önce ayağında yaraya yol açtığını, ardından da yaranın enfeksiyon kapması şikayetiyle başvurduğunu ifade eden Uçmak, “Hastamız bize geldiğinde ayağında derin yara ve koku yapmış derin yara vardı. Yaranın genişliği 8 santim, derinliği 4 santim civarındaydı. Hastamız aynı zamanda şeker hastası olması nedeniyle, daha önce yapılan operasyonlar sonrası yaranın iyileşmesi gerilemiş durumdaydı. Tıbbi olarak daha öncede hastamıza söylendiği gibi bizimde tedavi alternatiflerimiz arasında ayağın bir kısmının opera edilerek kesilmesi vardı. Önceliğimiz ilaçla doğru tedavi uygulayarak tedavi edilmesi oldu ve hastamız tedavi cevap verdi. Bizde en az kendisi kadar tedavinin başarılı olmasından dolayı mutluyuz.” dedi.

Bu tür rahatsızlıklarda özellikle diyabet hastalarının çok dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Uçmak, “Bu rahatsızlıkta olduğu gibi yanlış ayakkabı seçimi, günlük yaşam konforundan tutun, çeşitli eklem rahatsızlıkları, diyabetik ayak rahatsızlıkları gibi bir çok rahatsızlıklara ortaya çıkartabiliyor. Bu konuda herkes çok dikkatli olmalı, ancak diyabet hastaları daha fazla dikkatli olmalı. Ayağınıza uymayan bir ayakkabının yaptığı basit bir yara sonrasında sizi ayağınızdan edebilir.” diye konuştu.