ANTALYA, (DHA)- İÇ hastalıkları ve tıbbi onkoloji (kanser) uzmanı Doç. Dr. Mustafa Karaca (39), yıllar önce mezun olduğu Akdeniz Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak döndü. Doç. Dr. Karaca, "Çoğu Tıp Fakültesi öğrencisinin hayalidir, mezunu olduğu fakültede kendini yetiştiren hocaları gibi öğrenciler yetiştirmek. Bugün bir hayalim daha gerçek oldu" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2008 yılında mezun olduktan sonra çeşitli görevlerde bulunan, son olarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü'nde 6 yıl görev yapan iç hastalıkları ve tıbbi onkoloji (kanser) uzmanı Doç. Dr. Mustafa Karaca, yıllar önce mezun olduğu Akdeniz Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak döndü. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yıllardır başarıyla hizmet veren, hastaları tarafından da çok sevilen Mustafa Karaca'nın hastaneden ayrılması başta hastalarını üzse de hem Türkiye'nin en saygın üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesi'nde göreve başlamış olması hem de Antalya'da çalışmaya devam ediyor olması hastalarını sevindirdi.

Hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Doç. Dr. Mustafa Karaca, "Çoğu Tıp Fakültesi öğrencisinin hayalidir, mezunu olduğu fakültede kendini yetiştiren hocaları gibi öğrenciler yetiştirmek. Bugün benim bir hayalim daha gerçek oldu. Ben de Akdeniz Üniversitesi'nin bir öğretim üyesiyim. Bu hayalimi gerçekleştiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Özlenen Özkan hocama çok ama çok teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca atanma sürecimde desteklerini her zaman hissettiğim Rektör Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Murat Turhan ve Dekanımız Prof. Dr. Erol Gürpınar hocalarıma da çok teşekkür ederim. Bundan sonraki yeni görev yerim hem öğrencilik hem de asistanlık dahil 12 yılımın geçtiği Akdeniz Üniversitesi. Rabbim yeni görev yerimde hem hastalarımıza hem de öğrencilerimize faydalı olmayı nasip etsin. Bana inanan, güvenen, beni bu kutsal göreve layık gören hocalarımın karşısında mahcup etmesin" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha