Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun sosyal medya paylaşımı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Uysal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

BU İTHAMLARI KENDİNE İADE EDİYORUZ
"Değerli Kumluca halkımız; son günlerde Kumluca İlçemizin Belediye başkanı geçen dönem meclis üyemiz Sayın Dilek Elmas Cengiz hanımefendinin sosyal medyada kule ile ilgili paylaşımını hedef alarak üslup yönünden kabul edemeyeceğimiz ithamlarda bulunmuştur. Bu ithamları kendine iade ediyoruz. Biz bu seviyeye düşemeyiz.

KESİNLİKLE ÖYLE BİR ELEŞTİRİ YOK
Başkan pastane yapımının eleştirildiğini söylüyor kesinlikle böyle bir eleştiri yok. Taşların neden boyanmadığı konusunda eleştirildiğini söylüyor, kesinlikle öyle bir eleştiri yok, taş veya boya kelimesi dahi kullanılmamıştır.

YATAK ODASI KABUL EDİLEMEZ
Yapılan eleştiri Kulenin Mimari yapısına verilen zararın eleştirisi ve estetik açıdan yapılan yanlışın eleştirisidir. Ayrıca Kulenin yapımı sırasında Sayın Dilek Elmas Cengiz hanımefendi Meclis Üyesi değildir ve bu işte imzası yoktur. Sayın Başkan zahmet edip belgelere bakarsa bunu görecektir.
Belediyenin Misafirhanesi olarak kullanılan yerin Yatak Odası olarak lanse edilmesi kabul edilemez. Ne geçen dönem Belediye Başkanlarımız Sayın Yusuf Göven ve Sayın Hüsamettin Çetinkaya ve hiç bir belediye personeli bir gün bile bu misafirhanede kalmamıştır.

KRONİK RAHATSIZLIĞI VARDIR
Edep seviyesini aşan münafık, Kara Şeytan gibi kullanılan seviyesiz kelimeleri kendisine iade ediyoruz. Sayın Dilek Elmas Cengiz in yıllardır devam eden kronik rahatsızlığı vardır ve bunlar hastane raporlarıyla sabittir.

TOPLUM VİCDANINA HAVALE EDİYOR VE ÖZÜR BEKLİYORUZ
Son olarak biz madde madde açıklasak da Sayın Başkan klasik CHP kolaycılığı ile kendi bildiğini okuyacak ve en iyi yaptıkları işi yaparak olayı çarpıtacaktır. En küçük eleştiriye dahi tahammülü olmayan Belediye Başkanı Sn Mustafa Köleoğlu'nu toplum vicdanına havale ediyor ve özür bekliyoruz. Geçmiş belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizi seversiniz veya sevmezsiniz ama saygı duymak zorundasınız."