Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal ve MHP Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan ortak basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklaması esnasında parti yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri de hazır bulundu.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun Ocak ayı Meclis toplantısında yaptığı açıklamaya istinaden açıklama gereği duyduklarını söyleyen İlçe Başkanı Erol Uysal şu ifadelere yer verdi:

"22 Yıldır Belediye iş hanında faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezini, müdürle şahsi probleminden dolayı oldu bittiye getirerek boşaltmak isteyen Kumluca Belediye Başkanına tavsiyem Halk Eğitim Merkezi kimsenin şahsi kuruluşu değildir. Ne Yusuf Tekdemir’in, ne Mustafa Köleoğlu’nun ne de Erol Uysal’ın şahsına ait bir kurum değildir. Halk Eğitimin sahibi adı üstünde halktır. Kumlucalılar olarak hepimizin sahiplenmesi gereken bir kurumdur.

Doğrudur Halk Eğitim Merkezinin yeri belediyenindir. Oranın kullanımı Belediye veya Belediye Başkanın tasarrufundadır. Buna hiç kimsenin itirazı olamaz. Fakat 22 yıldır aynı yerde faaliyet gösteren, yer olarak da halkın özümsediği bir yerden apar topar boşaltılmak istenilmesi hemen olabilecek bir mesele değildir. Gereken girişimler başlatılmış uygun bir yer bulununca Halk Eğitimin taşınacağı belediyeye bildirilmiştir. Biz Cumhur İttifakı ( Ak Parti ve MHP) olarak gerekli desteği sağlamaktayız. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezine yardımcı olmaktayız. Devletimiz güçlüdür, hiçbir kurumunu açıkta bırakmaz.

Ak Parti meclis grubu olarak aldığımız bir kararla Halkın Merkezi dediğimiz Halk Eğitim merkezinin yerini halkın partisi olmakla öğünen Cumhuriyet Halk Partili Belediyeden 10 yıllığına tahsisi ile ilgili bir önerge hazırlayarak Ak Parti Meclis sözcümüz tarafından Belediye Meclisine sunulmuş olup, İyi Parti ve Chp Meclis üyeleri tarafından reddedilmiştir. Meclis üyemizin bu önerge ile ilgili açıklama yapmasının ardından Belediye Başkanımız bu olayı kişiselleştirerek kurumun başındaki müdürü hedef alıp bir belediye başkanına yakışmayacak beyanlarda bulunmuştur. Sayın Belediye Başkanım siz 80.000 nüfusa sahip birçok ilden daha büyük bir ilçenin belediye başkanı olduğunuzu unutarak bazı açıklamalarınız ile basitleştiriyorsunuz. Kahvehanelerde konuşulan basit şeyleri gündeme taşımanız size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi başkalarını da kazandırmaz. Kurum müdürüne kızarak yıllık 11.000 kişinin eğitim görüp iş sahibi olmalarını sağlayan bir kuruma haksızlık yapmanız bizleri üzmüştür.

Bizleri Cumhur İttifakı ilçe başkanları olarak kurumların başındaki insanlar değil kurumlar ilgilendirir. Bu işin şahsileştirilmesini biz kabul etmiyoruz. Bu şekilde kurumun yıpranmasına da müsaade etmeyiz. Şunun bilinmesini de isteriz ki Halk Eğitim Merkezi sahipsiz değildir. Hiçbir zaman bu kurumu şahsi ihtiraslara yem ettirmeyiz.

Sayın Başkan, Kumluca’nın Finike tarafındaki girişine yapmış olduğunuz 41 metre yüksekliğindeki bayrak direği ve bayrak Cumhur İttifakı olarak bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Ayriyeten belediyemize almış olduğunuz araçlar Kumluca için bir kazanımdır. İnşallah lüzumlu olduğu yerlerde kullanılarak ilçemize faydalı olur. Bunlardan ne kadar memnun olduysak da meclis toplantısındaki konuşmalarınızın bir çok yerinde belediyenin yerlerinin peşkeş çekildiğinden bahsediyorsunuz; peşkeş çekilen yerden kastınız Halk Eğitim Merkezinin yeri ise orası Kumluca Halkına peşkeş çekilmiştir. Bundan biz gurur duyarız. Fakat başka yerleri kast ediyorsanız oraları kamuoyuna açıklamak durumundasınız. Açıklayamıyorsanız hiç kimseyi töhmet altında bırakmaya hakkınız yok. Lütfen birilerinin de çıkıp Başkanım falanca yerdeki falanca derneğe ait yurt inşaatını kime peşkeş çekiyorsunuz dedirtmeyin. Kumluca Belediyesi hepimizin belediyesidir. Bu saygın kurumu şaibeli hale getiremezsiniz. Konun takipçisi olduğumuzu ve olacağımıza kamuoyuna bildiririz."