KUMLUCA KIZILAY ESKİ ŞUBE BAŞKANI NAZİF USLU KIZILAY HAFTASINDA KAN BAĞIŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ.

KUMLUCA’DA 2017 YILINDA 2 BİN 80, 2018 YILINDA 2 BİN 187 ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALINDI.

Kumluca Kızılay Eski Şube Başkanı Nazif Uslu, Kızılay Haftasında yılda kaç ünite kan bağışı alındığını, nasıl çalışmalar yürüttüklerini, Kumluca halkının kan bağışına tutumunu ve kurumsal çalışmalarına yönelik durum değerlendirmesi yaptı.
Nazif Uslu, “ Genel merkezimizin gönderdiği 800 gramlık kıyma ve kuşbaşı konserveleri ile kıyafet yardımlarını Okul Müdürleri ve Muhtarlarla işbirliğinde bulunularak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Genel merkezimize girişimlerde bulunarak bölgemizde olan sel afetinden dolayı mağdur olan vatandaşlarımıza gıda ve battaniye yardımında bulunduk. Kumluca’da Kurban bağışı yapan hayırsever vatandaşlarımıza genel merkezimize gönderdiği plaket takdim edildi şeklinde konuştu.
KUMLUCA KAN BAĞIŞINA İLGİLİ 
Nazif Uslu, “Kızılay’a Kumlucalı vatandaşlarımızın ilçemizde dönemler halinde yapılmakta olan kan bağışına ilgi ve alakası yüksek seviyededir. Toplumda kan bağışının parayla satıldığı konusunda yanlış bir algı oluşmuştur. Kesinlikle ve kesinlikle Kızılay’ın topladığı kan bağışı parayla satılmıyor. Kızılay kan dağıtımından sorumlu tek kuruluştur. 10 yıldır şube başkanlığı yaptım. Böyle bir suç ile karşılaşmadım” dedi.
KUMLUCA’DA KAN BAĞIŞI ARTIYOR
Kumluca’da kan bağışının dönemlere göre artığını ifade eden Uslu, “ İlçemizde 2017 yılında 2 bin 80, 2018 yılının ekim ayına kadar 2 bin 187 ünite kan bağışı alındı. Kök hücre kan bağışçılarımızdan 366 kök hücre alınarak bunların 9’u ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıldı “ dedi.