Üretici için de tanzim satış yapılacağını açıklayan Bakan Çavuşoğlu’na çiftçi vekil CHP’li Özer’den uyarı geldi: “Çağrımıza uymaları memnuniyet verici ama seçim var diye göstermelik bir vaat olmamalı bu. Üreticimiz kendisiyle alay edilmesini istemiyor, maliyetteki yüksek fiyat sorunu kalıcı olarak çözülmeli!

Geçtiğimiz hafta Kumluca Toptancı Hali’nde sabah erken saatlerde üretici ve hal esnafıyla buluşan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer cumartesi günü de Kınık Hali’nde ve Çavdır’da üreticilerle bir araya geldi. 
Kalabalık bir grupla dertleşen çiftçi vekil, tanzim satışlarla fiyatların düşmeyeceğini belirterek, “Biber 10 lira olsa ne olur 20 lira olsa ne olur! Maliyet düşmedikten sonra çiftçi kazanmıyor” dedi.

CEMRE FİYATLARI DÜŞÜRECEK ZATEN
Fiyatların düşmesi için tarlalardan alınan ürün miktarının artması gerektiğinin altını çizen Özer, şöyle devam etti: 
“Kurnazlığa gerek yok. Havalar ısınacak, cemre düşecek, biberden 100 kilo çıkıyorsa 1-2 ton çıkacak, üretim fazla olduğu için fiyatlar otomatik olarak düşecek. Sonra bak gördünüz mü devreye girdik, iki tane tanzim satış mağazası açtık fiyatlar düştü. Bu doğru olmaz, vatandaşı kandırmayın.”

MALİYET KALICI OLARAK AZALMALI
Öte yandan aynı gün Antalya’da çeşitli temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Üreticiye ilaç, tohum ve gübrede tanzim satış yapacağız” sözlerini de değerlendiren Özer şu ifadelerde bulundu:

“Hükümet üretimin artması için gerçek çözümler ve kalıcı uygulamalara gitmelidir. Geçen çarşamba Kumluca Toptancı Hali’nde üreticilerimiz için de naylondan gübreye tanzim satış yapılması çağrısında bulunmuştuk. Çağrımıza uymaları, çağrımızın ses getirmesi memnuniyet verici ama seçim var diye göstermelik bir tutuma girmesinler. Bu seçim vaadine dönüşmesin. Üreticimiz kendisiyle alay edilmesini istemiyor, maliyetteki yüksek fiyat sorunu kalıcı olarak çözülmelidir.”