Kumluca MYO ailesi çevre bilinci oluşturmak amacıyla tarihi deniz feneri Gelidonya'da çevre temizliği yaptı. Gelidonya Feneri'ni ziyarete gelenler tarafından doğaya gelişi güzel atılan çöpler, akademik personel ve öğrenciler tarafından temizlendi. Öğretim görevlisi Esmanur Demirel öncülüğünde gerçekleştirilen çöp toplama etkinliği, belde sakinleri ve feneri ziyarete gelen misafirler tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Demirel, "Türkiye'nin denizden 237 metre ile en yüksekteki feneri unvanını taşıyan Gelidonya Feneri hem bulunduğu noktanın muhteşem manzarası hem de dünyanın en uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olan Likya Yolu'nun üzerinde bulunmasıyla çok sayıda ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Ziyarete gelen misafirlerin beraberinde getirdikleri çöplerini doğaya gelişi güzel atmaları neticesinde çevre kirliliğiyle birlikte sağlığımızı tehlikeye atacak sorunlar da oluşmaktadır" dedi.

Yıllardır çevreye önemli derecede zarar veren insanoğlunda bir çevre bilincinin oluşması gerektiğinin altını çizen Demirel, "Kumluca MYO olarak bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız tüm çevre etkinliklerimizle toplumumuzda çevre dostu bir hayat tarzını tercih eden insanların sayısı artırmayı hedeflemekteyiz. Bu amaca ulaşmada bizlere en büyük desteği veren öğrencilerimize ve çevre bilinci oluşmuş ziyaretçilerimize teşekkürü bir borç biliriz" diye konuştu.

Gelidonya Feneri koruma görevlisi Mustafa Demir, yapılan çöp toplama etkinliğinden dolayı memnuniyetini dile getirirken, emeği geçen tüm öğrencilere ayrı ayrı teşekkür etti. Mustafa Demir, "Yapılan etkinliğin bundan sonraki süreçte yeni ziyaretçilerde ve belde halkında çevre bilinci oluşturması açısından iyi bir örnek olacaktır" dedi.

Kumluca MYO öğrencileri etkinlik sonunda eşsiz manzaranın ve güzelliklerin tadını çektirdikleri fotoğrafla belgeledikten sonra, toplanan çöpleri el birliğiyle ilçe merkezindeki çöp konteynerlerine kadar götürdü.