Kumluca'da 3 yıldır sosyal sorumluluk projeleri ile adından sıklıkla söz ettiren UMESKO 3. Yılında bugüne kadar düzenlediği sosyal sorumluluk projelerine ek olarak 15-35 yaş arasındaki gençlerin işsizlik sorununa da destek olmak ve sosyal sorunlar ile mücadele konusunda çalışan kurumların çeşitliliğini sağlamak amacı ile Social Business Global başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel ile bir araya geldi.

Her yıl uluslararası sosyal girişimcilik çalıştayını organize eden, onlarca üniversitede konferanslar ile sosyal girişimcilik projelerinin sosyal girişimciliğine dönüşerek sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışan sosyal girişimciliği odak noktasına koyan Uluslararası Sosyal girişimcilik ağı Social Business Global ile UMESKO iş birliği yapacak.

Sosyal sorumluluk projelerini sürdürülebilirliğini sağlamak ve sosyal girişimciliği toplumun her kesimi ile buluşturmak amacıyla yapılacak bu iş birliği için Social Business Global Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel ve UMESKO başkanı Sebile Şavkar bir araya geldi.

Social Business Global Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel, “UMESKO ile yollarımızın kesişmesinden dolayı çok mutluyuz. Harikulade işler yapmışlar. Uluslararası düzeyde başarılı işler yapmışlar. Bizde bu işlere sosyal girişimcilik desteği sağlayarak hem ekonomik, hem de sosyal kalkınma sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

UMESKO Başkanı Sebile Şavkar, yapılan protokolle 15-35 yaş arasındaki gençlerin işsizlik sorununa da destek olacaklarını belirterek, "Social Business Global Başkanı İsmail Hilmi Adıgüzel'e işbirliği için teşekkür ederiz. 3 yıl önce başlayan yolcuğumuzla birçok insanın dertleriyle dertlendik, üzüntüleriyle hüzünlendik, mutluluklarını paylaştık. Binlerce kişiye ulaştık. Birçok çocuğumuzun yüzünü güldürdük. UMESKO'nun kuruluş amacı sadece sosyal projeler üretmek değildir. Gençlerimizin işsizlik sorununa da destek olmak istiyoruz. Yapılan protokolle, 15-35 yaş arasındaki gençlerin işsizlik sorununa da çözüm üretmek adına bir girişimde bulunduk. İnşallah UMESKO birçok yaraları sardığı ve gençlere örnek olduğu gibi işsizlik sorununu da destek olacaktır" şeklinde konuştu.