41 Mahalle muhtarıyla festival toplantısı yapıldı. Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 20. düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali için 41 Mahallenin muhtarları ve belediye meclis üyelerinin katıldığı geniş katılımlı toplantı gerçekleştirildi

Kumluca Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Kumluca Belediyesi bünyesinde festivali koordine edecek komite de hazır bulundu. Toplantıda, Yörük obalarının nasıl şekilleneceği, kurulduğu alanın şeması, festivalin teması, Yörük Obalarının güvenliğinin sağlanması, Yörük Göçünde kullanılacak, hayvan, eşya ve kıyafetlerin temini, reklam amaçlı Yörük çadırı bulunmaması, patlayıcı ve aşırı ses çıkaran cihazlardan uzak kalınması gibi konular tartışıldı ve karara bağlandı.

ETKİNLİKLERİN ÖZÜNDE YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK VAR

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Bu yıl festivalimizin teması çocuktur. Bu yüzden festivalimize çocuklarımızın katılımını sağlamak istiyoruz. Gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin özünde Yörük Kültürünü yaşatmak var. Çocuklarımız Yörük Kültürünü görsünler, tanısınlar. Ayrıca, kültürümüzle ilgili olmayan görüntülere izin vermezseniz mutlu oluruz. Amacına uygun Yörük Obası, Yörük Göçü olsun istiyorum. Yerel seçimlerden çıktık. Hazırlık süresi çok kısa. Artık hep birlikte fedakârlık edip, en kısa zamanda en güzel festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi. 
Toplantının ardından Yörük Göçü Kortej geçişinde hangi muhtarlığın kaçıncı sırada geçeceğinin kuraları çekildi.

Yörük Göçü Kortej geçişindeki mahallelerin sıralaması şu şekilde oluştu:
Gölcük, Yenikışla, Yeni, Güzören, Büyükalan, Sarıkavak, Karacaören, 50. Yıl, Beşikçi, Erentpe, Kum Mahallesi, Belen, Altınyaka, Eski Cami, Mavikent, Narenciye, Hızırkahya, İncircik, Kavak, Temel Eğitim, Meydan, Beykonak, Yazır, Sarıcasu, Merkez, Kuzca, Yeşilköy, Göksu, Toptaş, Çayiçi, Bağlık, Salur, Ortaköy, Adrasan, Karcaağaç, Kasapçayırı, Hacıveliler, Cumhuriyet, Dereköy, Karşıyaka, Çaltı mahallelerinden oluştu.