Seminerin açılışına Türkiye Maarif Vakfı Hizmetiçi Eğitim ve Yetenek Geliştirme Daire Başkanı Ali Çiçek, Maarif Vakfı Türkçe Koordinatörü Doç.Dr. İbrahim Gültekin ve Başkan Danışmanı Osman Demirgül ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, açılış konuşmasında, Türkiye Maarif Vakfı gibi ülkemizi Afrika başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde başarıyla temsil eden bir kuruluşun hizmetiçi eğitim faaliyeti olarak ilçemizi seçmiş olmasından ve bu eğitime ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu dile getirdi.

Afrika’nın çeşitli ülkelerinde görevli Türkçe Öğretmenlerinin katılımcı olarak yer aldığı eğitim programı 23–29 Temmuz 2018 tarihleri arasında Türkiye’de çeşitli üniversitelerinde görevli öğretim üyelerinin yapacağı Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi konusu özelinde seminer ve atölye çalışmaları ile yoğun olarak devam edecek. Seminer süresince katılımcılar seminer dışında kalan zamanlarda Kumluca’nın doğal ve turistik yerlerine tur faaliyeti de düzenleyecek.

Türkiye Maarif Vakfı, kültür ve medeniyet etkileşimini ortak iyiye ulaştıracak bir yol olarak gören Türkiye'nin uluslararası eğitimde dünyaya açılan kapısı konumunda. 17.06.2016 tarihli 6721 sayılı kanun ile kurulan Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Eğitim Bakanlığı dışında doğrudan eğitim kurumu açma yetkisine sahip tek kuruluş.

Kâr amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan bir vakıf olan Türkiye Maarif Vakfı, her ülkede okul öncesinden yükseköğretime eğitimin her aşamasında etkin faaliyet yürütmek amacıyla kuruldu