Antalya İl Merkezindeki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan 19 Ülkeden yaklaşık 50 yabancı iş adamı Kumluca İlçesini de ziyaret etti.

Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Azerbaycan, Arnavutluk, gibi 19 ülkeden gelen yabancı iş adamlarına Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş eşlik etti. Yabancı heyet önce Çetinler Milexim Paketleme tesisini ve Kumluca Toptancı halini ziyaret etti. Ardından Yaşa Fide tesislerini geziler. Fide Üretim Tesisleri ve seraları gezerek bilgi alan heyet Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'nda yörenin iş adamları ile görüşerek değişik sektörlerden ticari iş bağlantıları kurmak için bir araya geldi.

SEBZE ALIP SATACAĞIZ
Gezi ile ilgili açıklama yapan heyetin Başkanı Bulgar İş Adamı Gyursel Remziev Ingılızov; “Biz 19 ülkeden 50 kişi katılımcıyız. Farklı sektörlerden tarımcılık, seracılık, Ayakkabı, tekstil, vesaire sektörlerden katılıyoruz. Şu an sizin bölgedeyiz. Tabi ki tarım ve seralarla ağırlık. Buradan şu an yeni yatırım yapılacak iş sahaları ile ilgili çalışıyoruz. Yeni yeni bazı bir şeyler öğreniyoruz. Yatırımcılar var. İnşallah böyle bir iş birlikleri olacak. Seralar alacağız. Buradan hazır sebze alıp satacağız” dedi.

KARŞILIKLI TİCARET YAPMALARINI SAĞLAYACAĞIZ
Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş; “İlçemize 19 ülkeden yaklaşık 50 tarım turizm ve sanayi sektöründen yabancı iş adamı geldi. Biz Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ve Kumluca Ticaret Borsası olarak ev sahipliği yapıyoruz. Kumluca tarımını anlatıyoruz. Kumluca turizmini anlatıyoruz. Onları bir tohumun toprakla buluşmasını göstermek için fide tesisine getirdik. Akabinde bir seraya götüreceğiz. Ürünlerimizin nasıl yetiştiğini Hal’imize götürüp paketleme tesissilerimizde ürünlerimizin nasıl ihraç edildiğini göstereceğiz. Bölgemizde güvenli gıdanın kontrollü tarımın, sağlıklı gıdanın başkenti Kumluca da ürünlerimizi nasıl yetiştirdiğimizi kendilerine anlatacağız. Odamıza geçerek Kumluca heyet üyeleriyle tarımı ve turizmiyle buluşturup karşılıklı ticaret yapmalarını sağlayacağız” dedi.

BUGÜN BURADA OLUMLU SONUÇLAR ALACAĞIMIZA İNANIYORUM
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Hüdavendigar Günay; “Türkçe konuşan 19 ülkeden gelen iş adamlarımızı ağırlıyoruz. Onlara Kumluca’mızın tarımdaki ulaştığı noktayı anlatmaya çalıştık. Onlarda görünce çok şaşırdılar. Bu bölgede böyle bir tarım potansiyelinin olması, bu kadar ilerlemesi Katma değerli ürünlerin bu derece yükselmesi onları da çok heyecanlandırdı. Bugün burada olumlu sonuçlar alacağımıza inanıyorum. İkili görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah hayırlı bir sonuç getirir” dedi.

KUMLUCA’MIZI DÜNYADA FİDECİLİĞİN BAŞKENTİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Kumluca’mızda bugün Türkçe bilen iş adamlarımızı ağırlıyoruz. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ve Kumluca Ticaret Borsası ev sahipliği yaptı. TOBB Başkanlığımıza teşekkür ediyoruz. Kumluca’mızda üretilen fidelerin tanıtılması, tüm dünyaya yayılması için emek harcamak için şu an hepimiz bir arada toplanmış bulunmaktayız. Kumluca’mızı dünyada fideciliğin başkenti haline getirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalar çok iddialı çalışmalar. Ben Kumluca’daki tarım sektöründeki iş adamlarına güveniyorum. Yapılacak olan çalışmalar dünyadaki iş adamlarının Kumluca’ya gelmesini sağlayacak. Sağlıklı gıdanın başkenti Kumluca’da bunun başarılacağına inanıyorum. Güveniyorum” dedi.

OVALARIMIZ BOŞ. TÜRK İŞ ADAMLARINI BEKLİYOR
Türkmenistanlı İş Adamı Azat Pırıyev ise; “Devletimiz boş arazilerin değerlendirilmesi için teşvik veriyor. Ovalarımız boş. Türk iş adamlarını bekliyor. Enerji bedava denecek kadar ucuz. Çünkü doğal gaz kullanıyoruz” dedi.

İncelemelerin ardından KUTSO toplantı salonunda bir araya gelen Türkçe bilen yabancı iş adamları ikili görüşmeler yaptı.