Sergiye Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun ,Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin,Halk Eğitimi Müdürü Yusuf Tekdemir,Halk Eğitimi Müdür Yardımcısı Hakan Yorgancı,öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Sergi, kursiyerlerin enstrümanlar eşliğinde türkü ve şiir dinletisiyle başladı.Sergide karakalem resim çalışması, takı, mumluk, kıyafet tasarımları, taş boyama gibi ürünleri kursiyerler tarafından tanıtıldı.

YETENEK EĞİTİM ALARAK DEĞİL, İNSAN BENLİĞİNDE OLAN BİR ŞEYDİR.
Sergiyi gezen Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun; “ Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmasında Halk Eğitimin çok büyük katkısı var. Engelli vatandaşlarımız eğitildiği zaman fakülte bitirmiş vatandaşlarımızın bile üretemediği eserler ortaya koyabiliyor. Yetenek eğitim alarak değil, insan benliğinde olan bir şeydir. Engelli vatandaşlarımızın yeteneklerini sergilemede katkı sağladığı için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

Serginin amacını anlatan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, " Resim,müzik,el sanatları kurslarımızla bireyleri sosyal hayata dahil ederek yeteneklerini sergileme fırsatı verip, hayata tutunmalarını sağlayabiliriz. Halk Eğitimi merkezi müdürlüğü olarak elimizden gelen imkanları sağlıyoruz" dedi.

Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, " Toplumdaki her bireye eşit fırsatlar verildiği sürece bir çok şeyi başarabilir. Bir yıllık bir süreçte kursiyerlerimizi sosyal aktivitelerle projelere dahil ederek ve halk eğitimi merkezi kurslarımızla onlardaki değişimi fark ediyoruz.Bu süreçte kursiyerlerimizden hiç birine kapalı servise almadık ve sergimizde de hayata dahil oluşlarına şahitlik ediyoruz. " dedi.

Resim Öğretmeni Zeynep Tuncel Resim yaparak hastaların kendilerini keşfetmeye başladıklarını , resim yapmanın onları hayata bağladığını ve kendilerine güven duygusu kazandırdığını ifade etti. El sanatları - Giyim sanatları öğretmeni Nazire Tuncel, Kursiyerlerin sosyal aktivitelerle topluma kazandırıldığını söyledi. Müzik Öğretmeni Cem Yılmaz, Müziğin olduğu yerde engelin olmadığını,Hep birlikte öğrenerek eğlendiklerini söyledi.

Kaymakam Hakkı Uzun ve kurs öğretmenleri ' Hep birlikte El ele 'yazılı pasta kesimi gerçekleştirilerek etkinlik sona erdi.

Haber : Hamide Koçubaba