Kumluca Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinliğe Kumluca Kaymakamı Hakkı uzun, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan yaptı.

Ardından Toplum Ruh Sağlığı Uzmanı Psikolog Derya Özbağcı, Kumluca Toplum Ruh Sağlı’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Derya Özbağcı; “Kumluca Toplum Ruh Sağlığı merkezimiz 15 Ekim 2015 açıldı. 1 Mart 2016 tarihinde ilk hasta kabulü yapıldı. Merkezimizde şizofreni, şizoaffektif, boz, bipolar, organik olmayan psikotik boz hastalıkların tedavi ve bakımını yapıyoruz. 73 ü kadın, 103 ü erkek, 87 bipolar ve 89 psikoz olmak üzere Merkezimizde tedavi gören toplam 176 hastamız var. 9 hastamızın çeşitli nedenlerle kaydı silindi. Merkezimize günlük 15 – 20 hasta geliyor. Gezici ekiplerimiz 69 evi ziyaret ediyor” dedi. Etkinlikte Sosyal Hizmet Uzmanları Sema GÜZEL ve Refik Akten’de toplum ’un ruh sağlığının bozuluma nedenleri ve iyileştirme yolları hakkında katılımcılara bilgi verdi.