Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin’in İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere Antalya’ya, Kumluca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhami Kotan’ın Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne, Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemr’in Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş’in Kumluca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne tayin olması dolaysı ile veda yemeği düzenlendi.

Kumluca Öğretmen Evinde düzenlenen yemeğe Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, tayin olan idareciler, ilçeye tayin olarak gelen idareciler, okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlüğü personeli katıldı.

Yemekten sonra Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tayin olan Yusuf Tekdemir ve Kepez İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne tayin olan İlhami Kotan’a Kumluca Eski İlçe Milli Müdürü Mehmet Ali Girgin tarafından plaket takdim edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapmak üzere Antalya’ya tayin olan Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin’e de Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun tarafından plaket takdim edildi.

Tayin olan idareciler kısa bir veda konuşması yaptı. Kumluca Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ise; “ Ben sadece öğretmen olmayı çok istedim. Hiçbir zaman makam mevki hırsım olmadı. Okul müdür yardımcılıkları, müdürlükleri ve ilçe milli eğitim müdürü olmak için sınava girmedim. Bana sen müdür olacaksın. Bu görevi sen yapacaksın arkadaş denildi. Bende en güzel şekilde layıkıyla yapmaya çalıştım. Ben üstün ahlaka sahip, vatanını milletini ve değer yargılarına sahip çıkacak nesiller yetiştirmek için çalıştım. Hep bunun gayreti içinde oldum” dedi.

Kaymakam Hakkı Uzun ise; “ Ben ülkemizin Güney Doğusunda çok görev yaptım. Oradaki şartları çok iyi bilirim. Bu yüzden önce şehitlerimizi anarak sözlerime başlamak istiyorum. Ruhları Şad Olsun. Önce deprem, ardından çığ ve sonra şehitlerimiz oldu. Bunlar yüreğimizi yakan hadiselerdi. Allah ülkemize bu zor günleri bir daha yaşatmasın.

Devletimizde devamlılık esastır. Bu görevler bayrak yarışıdır. Bugün görevi biz devir alırız. Yarın görev başka arkadaşlarımızda olur. Milli Eğitim idarecilerinde bir dönem rotasyon görevi kaldırılmıştı. Şimdi yeniden başladı. Eksikliklerin daha objektif olarak görülebilmesi için faydalı olduğunu düşünüyorum. Tayin olan arkadaşlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.