Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kumluca ilçe teşkilatında Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun sosyal medya paylaşımı ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına, İlçe Başkanı Erol Uysal, Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, Kumluca Belediyesi eski Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, önceki dönem kadın kolları başkanı ve belediye meclis üyesi Dilek Elmas Cengiz, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, "Bugün bizi çok üzen teşkilatımızı yaralayan aslında kadınlık onurunu zedeleyen olayla ilgili bir basın açıklaması yapmak üzere zorunluluğu gündeme geldi" dedi. Taş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Değerli basın mensuplarının huzurunda öncelikle sunu söylemek istiyorum. 31 Mart yerel seçimlerinde Kumluca halkımızın takdirleri ile CHP'li bir aday belediye başkanı seçildi. Köleoğlu, Belediye Başkanı seçildiğinde teşkilatlarımız olarak saygı duyduk.

BİR ÇOK DEFA SAYGISIZLIK YAPMIŞTIR
Seçimin üzerinden 10 ay geçti. 10 aydan beri belediye başkanının yapmış olduğu saygısızlıklar, acemilikler, yapmış olduğu yanlışlıklara rağmen daha yeni göreve seçildiği için acemi olduğu için ses çıkartmadık. Yapmış olduğu gerek meclis toplantılarındaki komisyonlarda gerekse etkinliklerde hem partimize hem Cumhurbaşkanımıza hem de Kumluca'daki bize gönül vermiş hemşerilerimize bir çok defa saygısızlık yapmıştır. Bu hareketlere yeni göreve geldiği için ses çıkartmadık. Belediye Başkanı kendisine yakışmayan açıklamalarda bulunuyor. Bizim amacımız Kumluca ve Antalya'da taş üstüne taş konulmasıdır. Yalnız son günlerde Kumluca ve Antalya'da kamuoyunu meşgul eden üzücü bir hadise ile karşı karşıya geldik. Yaşanan bu açıklamada belediye başkanı ne diyor. Kendisine şehrin belediye başkanına yakışmayacak açıklamalarda bulunmuştur. Biz yapmış olduğu açıklamaları aynen kendisine iade ediyoruz. Belediye başkanı zaman zaman vatandaşlar için açıklamalarda bulunabilir, bunu saygı ile karşılarız. Ancak Kumluca Kulesinin önünde yapmış olduğu açıklama edep haysiyet ve onur sınırlarımızı aşmış adeta kadına şiddete yönelmiş, insan onurunu zedeleyecek bir tavır içerisine girmiştir.

EYYY MUSTAFA KÖLEOĞLU ÖNCE HADDİNİ BİLECEKSİN
Ben buradan Kumluca Belediye Başkanına sesleniyorum. Eyyy Mustafa Köleoğlu önce haddini bileceksin. kendine geleceksin. Seni bu millet belediye başkanı olarak seçti. Seni milletin namusuna şerefine laf uzatmayacaksın. Sende evlisin eşin ve çocukların var. Bu millet seni Kumluca'ya şehri emin seçti. Seni belediye başkanı olarak seçti. Seni güvenilir insan, seni şehre hizmet etmek için seçti. Eyy belediye başkanı kendine gel. Milletin namusuna, şerefine laf uzatma. Milletin değerlerine saygı duy. Sen bir kadını o şekilde ahlaksızca, Kulenin önüne geçip de Kumlucalılarla alay eder gibi dalga geçerek oraya çağıramazsın. Bunu bil. Silkelen ve kendine gel. Sen bu şehrin belediye başkanısın. Bu şehrin seçilmiş belediye başkanısın. Belediye başkanı şehrin elinden, dilinden, sözünden emin olunan kimsesi demektir.

SANA OY VEREN KUMLUCALI HEMŞERİLERİMİZ YARGILAYACAKTIR
Yaptığın hareketler bunu doğrulamıyor. Bak Kumluca Muhafazakar milliyetçi değerlerine, haysiyetine, şerefine, kadınına, onuruna sahip çıkan bir yerdir. Bunu sakın unutma. Eğer bu tavrını sürdürmeye devam edersen, seni öncelikle kadınlara yapmış olduğun saygısızlıktan dolayı Antalya ve Kumluca'daki kadınlarımızın vicdanı kadınların yüreği kızlarımızın vicdanı sonrada seni, sana oy veren Kumlucalı hemşerilerimiz yargılayacaktır. Bak siyaset yapıyoruz. Siyasette öncelikle insana saygı ve sevgi vardır. Sana oy versin veya vermesin insanlara saygı duymak zorundasın. Sosyal medyaya çıkıp da milleti karalayacak. Milletin namusuna şerefine vicdanına onuruna haysiyetine laf söyleyecek hareketler içerisine girmezsin. Belediye Başkanı olarak herkesi kucaklayacaksın. Herkesin yanında olacaksın. Sana oy versin, vermesin herkese saygı duyacaksın. Biz Cumhur İttifakı olarak Antalya'da % 46 oranında oy aldık. Bize oy vermeyen hemşerilerimize teşekkür ettik. Oy vermeyenlere de saygı duyduk. Onlarında hizmetkarı onlarında iktidar partisi olmaya devam edeceğiz. Ben Ak Parti İl Başkanı olarak herkesin derdiyle dertlenmek zorundayım. Aynı davranışı Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'ndan bekliyorum. Siyaset yaparken bizi hizmetlerimizle eleştir. Bizi yapmadığımız hizmetlerle eleştir. AK Partiyi varsa eksiğimiz eksikliklerimizle eleştir. Ama çıkıp sosyal medyaya şehrin emin kişisi belediye başkanına yakışmayan tavırlarla o hareketleri sergileme. Seçileli 10 ay oldu. 10 aydır Kumluca'ya ne yaptın, bir tane çivi çaktın mı?

YOKSA SEN BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEK İÇİN KADINLARA MI SALDIRIYORSUN
Milletin namusuna mı laf atıyorsun. Milletin şerefine mi laf uzatıyorsun. Başarısızlığın varda bunu mu gizlemeye çalışıyorsun. Çık milletin karşısına bu yaptığın saygısızlıktan dolayı Dilek hanımdan özür dile. Kumluca'daki tüm kadınlarımızdan özür dile. Ondan sonra çık deki ben Kumluca ya şu işleri yaptım. Şu işleri yapmayı düşünüyorum. Sosyal medyaya çıkıp da kestane pişirip de milletin aklıyla alay edipte, bu şekilde siyaset yapamazsın. Biz edebimizle adabımızla siyaset yapıyoruz. Siyaset birilerini küçük düşürme, kadınlarımıza, kızlarımıza laf atıpta, küçük düşürme yeri değildir. Hepimizin annesi var. Eşi var. Kız kardeşi var. Konuşmalarımıza dikkat edelim. Siyaset seviyeli yapılır. Siyaset çocuklarımızı severek, büyüklerimize saygı duyarak yapılır. Kadınlarımıza, kızlarımıza değer vererek, onları değerli hissettirerek yapılır. Antalya'da 18 yıldır hizmet ediyoruz. Tek gayemiz bugüne kadar millete memlekete hizmet oldu. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kumluca'ya yaptıklarımız ortada. Alt yapısı ile üst yapısı ile yaptıklarımız ortada. Siz bizim Milletvekillerimizi, Bakanlarımızı, Belediye Başkanlarımızı, ilçe başkanlarımızı, il başkanlarımızı hiç bir yere geçipte bulunduğu makama yakışmayacak şekilde bir kadının ismini ağzına alıpta orada açıklama yaptığını gördünüz mü?

DİLEK HANIMDAN ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUM
Hüsamettin Çetinkaya, 20 seneye yakın, Yusuf Göven Başkanım 1 yıl belediye başkanlığı yaptı. Menderes Türel bu şehirde 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. Çünkü biz yaptığımız hizmetlerle anılıyoruz. O arkadaşımıza da şu tavsiyede bulunmak istiyorum. Yaptığı konuşmayı önce bir vicdan terazisinden geçirsin, Kumluca'nın belediye başkanı olduğunu hatırlasın öyle konuşsun. Yaptığının farkında değil. Çünkü çaktığı bir çivi yok. Başarısızlığını örtmek için bu millete sataştığını görüyorum. Millete yapacağı hizmetlere baksın. Projelere ve hizmetlere yoğunlaşsın. Dilek hanımdan özür dilemeye davet ediyorum. Bu yaptığı saygısızlığı Kumluca halkının vicdanına bırakıyorum."