Özel Kumluca Teknokent Koleji Kurucuları Nuri Özkan ve Ertuğrul Acar ile Okul Müdürü Erkan Kocababa, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe’ye ziyaret etti.

Heyet Kumluca ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe’ye, okullarının tarım teknolojileri bölümü hakkında hazırlanmakta olan projeler hakkında verdiler.

Kumluca Teknokent Koleji Kurucusu Nuri Özkan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Nuri Özkan: "Okulumuz devletin eğitim ücreti ödemesini veliler adına sağladığı bir özel okul yapılanmasıdır. Bu okulu Kumluca’ya açarken bölümler arasında Tarım Teknolojilerine bölge adına büyük önem verdik. Ülkenin tarım noktasında başkent olarak tanımladığı Kumluca’mıza ileriye dönük ve üretimde teknolojiyi merkeze alan projeler hazırlamak için çalışmalarımız başladı. Bu okul modeli Türkiye adına önemsenen bir proje olup, okulumuz bünyesindeki tarım teknolojileri bölümü de hem ülke hem de bölge meselesidir. Okulumuz devlet teşviki süreci geçmiş olmasına rağmen Tarım Teknolojileri bölümüne kayıt yaptırmak isteyen 10. sınıf öğrencilerine 24 kişilik ek kontenjan açmıştır. Okulumuza bu noktada sahip çıkan bölge halkına ayrıca teşekkür ederiz" dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe; “Kumluca Ziraat Odası olarak eğitim konusunda elimizden geleni yapmaya hazırız. Hocalarımız açılacak bölüm hakkında bilgi verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.