Acar’ın atölyesinde gerçekleşen ziyarette Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Tüfekçi, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ramazan Nacakcı da hazır bulundu. 

Belediye Başkanı Çetinkaya, sanayi esnafı Hüseyin Acar’dan Traktörden bozma sembolik tankın hazırlanması hakkında bilgi aldı. Çetinkaya, bu yıl 18. düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivalinde Cumhuriyet Mahallesinin geçişi sırasında sergilenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi canlandırmasının Türkiye genelinde yankı bulduğunu söyledi. 

Türkiye’nin en büyük halk festivalinin Kumluca’da gerçekleştiğini hatırlatan Çetinkaya, Kumluca’nın bu yıl daha yoğun bir misafir kitlesine ev sahipliği yaptığını kaydetti. Çetinkaya, “Yörük Göçü kortejinin geçişi sırasında karşılarında sembolikte olsa gerçeğine çok benzer bir tank gören vatandaşlarımız epey heyecanlandı. Tank, Karatepe stadına giriş yaptığında ise 15 Temmuz Demokrasi Zaferi sahnelendi. Tankın gücünün halkın gücünü yenemediği o canlandırmada tüm Kumluca yoğun bir duygu seline kapıldı. Bizlere hain kalkışmanın bastırıldığı o karanlık gecede yaşananları daha yakından hissettirdi. Halkımızdan coşkuyla alkış alan canlandırmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ramazan Nacakcı da, Türkiye de ilk kez sembolik bir tank ile canlandırma yaptıklarını, tank yapma fikrinin kendisine ait olduğunu, imalatının da sanayi esnafı Hüseyin Acar tarafından yapıldığını söyledi. Nacakcı, canlandırmada ise Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi öğrencilerinin oynadığını kaydetti.

Ziyaret sonunda Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ramazan Nacakcı ve sanayi esnafı Hüseyin Acar’a hatıra fotoğrafı hediye etti. Gökhan TEMEL