ADO Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş Firması bölüm Müdürleri Ender Çakmak, Abdullah İncebacak, Mesut Yaman ve Arif Kozak Kumluca belediye Başkanı Mustafa Köleoğlunu ziyaret etti 

Alakır Barajı üzerinde 3 ayrı HES Santralleri bulunan ADO Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş Firması Bölüm Müdürleri, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlunu makamında ziyaret etti. Müdürler Başkan Köleoğluna Kumluca Ovasının sağlıklı bir şekilde sulama suyunun dağıtımını sağlamak için proje sundu. Görüşmede, Alakır çayından tarımsal sulama kanallarına ne kadar su verileceği DSİ tarafından belirlendiği belirtildi. DSİ tarafından tarımsal üretim alanlarına ayrılan suyun daha sağlıklı bir şekilde üreticiye nasıl ulaştırılacağı konuşuldu. Hacıveliler Mahallesi Şıh mevkiindeki Alakır HES Santralinden çıkan suyun 2 ayrı kanala verilmesi, kullanılamaz hale gelen kanalların ıslah edilmesi mevcut durumda olan kanalların işletilmesi konusu ele alındı.  

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “İlçemiz örtü altı veya narenciye üretimi ile geçinen bir yerleşim alanıdır. Bu yüzden sulama suyunun üreticilerimize ulaştırılması önemlidir. Alakır barajımızdan daha önce bölgemize verilen su miktarı 6 Metreküptü. Biz göreve geldikten sonra bu suyun miktarı 3 Metreküpe düşürüldü.  Bunun 1.5 Metreküpü Sahilkent’e 1.5 Metreküpü de İlçemize veriliyor. Biz 1.5 Metreküp suyu çiftçilerimize nasıl yetireceğimizin derdindeyiz. Tüm kurumlarımızı bu konuda duyarlı ve yardımcı olmaya davet ediyoruz. Müdürlerimizle bu suyu tasarruflu bir şekilde çiftçilerimize nasıl ulaştıracağımızı konuştuk. Konuya olan duyarlılıklarından dolayı müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi.