Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Spor Lisesi Müdürü Ayhan Durukan, Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe ve Spor Lisesi öğrencileri Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

Ziyarette Spor Lisesi hakkında bilgi veren okul müdürü Ayhan Durukan, 2016-2017 yılı eğitim öğretim döneminde eğitime başlayan okulda şu anda 16 öğrenci bulunduğunu söyledi. 

Gelecek yıldan itibaren bu sayının en az 100 olacağını belirten Durukan, amaçlarının spor lisesinin ilçede tercih edilir bir okul haline getirmek olduğunu belirtti. Bu amaçla bazı çalışmaları bulunduğunu kaydeden Durukan, “Okulumuz henüz yeni bir okul ve bazı eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi zamanla gidermeye çalışıyoruz. İnşallah gelecek yıldan itibaren öğrenci sayımızın da artmasıyla, okulumuz sadece Kumluca’da değil, bölgemizde tercih bir okul haline gelmiş olacak.” dedi. 

Öğrencilerin sportif etkinlikleri ve bazı derslerini uygulamalı olarak yapabilmeleri için okul bahçesinde spor alanlarına ihtiyaç duyduklarını kaydeden Durukan, bu konuda da belediyenin desteğini beklediklerini bildirdi. 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Spor Lisesi idareci ve öğrencilerine başarılar diledi. Spor Lisesinin yeni bir okul olması dolayısıyla eksiklerinin giderilmesi için belediye olarak yardımcı olacaklarını belirten Çetinkaya, yapılması planlanan spor alanları için de gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdi. 

Ziyaret sonunda Kumluca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya üzerinde isminin yazılı olduğu Spor Lisesi forması hediye etti. Gökhan TEMEL